Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: khm :o) hmm :o)

Előzmény: #607182

"No, de feltételezhetjük, hogy minden statikus, és objektív."

Éppen ellenkezőleg, tudhatjuk, hogy ez csak az Atyára mondható el.

Minden más állandóan változik és szubjektív. Próbálj bármi statikusat, vagy objektívet mondani ezen kívül. Nem fog sikerülni :) Ez az egyetlen közös nevező, az, hogy nincs semmi, ami statikus és objektív lehetne. Ezért is teljességgel mindegy az, hogy azt minek látod, vagy minek szeretnéd látni, hiszen senki sem láthatja ugyanazt amit te és ugyanúgy, ahogy te. Hogy úgy mondjam, erre a legjobb példa az ősi bölcselet, hogy "senki sem léphet bele kétszer ugyaanbba a folyóba".

"Egyáltalán rá kell-e erőltetni egy közös erőeredőt?"

Ezt nem pontosan értem, én egyáltalán nem beszéltem ilyesmiről, de nem is igazán értem, hogy mire gondolsz.

"Vagy hagyni kell az embereket, hogy olyan mélységig lássák az emberek a dolgokat, ahogy azt képességeik engedik, és azt lássák meg ami nekik fontos."

Az embereknek leginkább önismeretre és minél mélyebb önismeretre lenne szüksége. Nem a dolgokat, saját magukat kellene minél mélyebben látni, és itt jön az, hogy pontosan ezt nem akarják az emberek, mert nem tetszik az, amit látnak. És ezért fordulnak kifelé, ezért is keresnek talmi dolgokat és próbálnak kifelé szépséget keresni, holott a tökéletesség mindig csak belülről fakadhat, mert máshol nem létezik.

"Lehet, nem is azért m ert annak hiszik a valóságot, inkább csak nem akarnak fenntartani egy olyan nézetet, amit nem tudnak irányítani is amin nem tudnak uralkodni mások fölött."

A helyzet az, hogy inkább rohannak bele a világba, csak hogy ne kelljen magukkal szembenézni. Aki nem tud önmagán uralkodni, az senkin sem tud uralkodni. És minél kevésbé tudja irányítani a saját életét és érzelmeit, annál inkább igényelni fogja, hogy azt valaki megmutassa neki, és ezért is hiszi azt, hogy akinek ez működik, annak "vezére van", mert hát, magától nyilván nem lehet erre képes, csak akkor, ha valakit követ és ezért nincs kételye és nem kell gondolkodnia. Pedig a valóság nem is állhatna ennél távolabb.

"Időnként összefügg, hisz egy materialista alapú világot (kutyaharapást szőrivel) pénzzel lehet kiváltani, hogy se pénzzel, se a materialista világgal (mókuskerék) ne kelljen foglalkozni. Szóval a pénz eszköz/fegyver evilág szabadságához, mely után lehet lényeges (nem materialista) dolgokkal foglalkozni."

Ez az a tévedés, amit elhitettek veled, és ami rabságban tart.

Megtehetnéd, hogy leköltözöl egy tanyára, felteszel pár napelemet, egy víztisztítót, és máris független lennél mindentől és mindenkitől? Igen. Akkor miért nem teszed? Mert nem így akarsz élni. És miért nem? Mert azt hiszed, hogy a boldogságodhoz más kell, TÖBB KELL, és az ember "többre vágyik". És ez a hazugság, az ember ugyanis nem materiálisan vágyik többre, hanem lelkileg vágyik többre. Viszont a materializmus iránya pont ellentétesen hat ezzel a törekvéssel, és ezért kerül egyre nagyobb konfliktusba az ember.

Ezért KELL megállni a vagyonszerzésben, mert ha öncélúvá válik, akkor az nemhogy boldogságot nem fog hozni, hanem egyenesen a boldogtalansághoz vezet. Jézus idejében is materiális volt a világ, az nem kifogás, hogy pont ma lenne az. Más, az igaz, de alapvetően ugyanaz éppen ebből a szempontból. Egyszóval, pont azért élik meg bizonytalannak a világot és a sorsukat, mert ezt a világot tárják a szemük elé a Mátrixban. Egyszerűen mindenhonnan azt sugározzák felé, hogy FÉLJ és ez a félelem az, ami az emberekkel elhiteti azt, hogy nem érezhetik jól magukat, AMIG FÉLNEK.

És azt hiszik, a félelem majd a több pénzzel, vagyonnal, hatalommal fog elmúlni.

Ez tévedés.

A félelem akkor múlik el, amikor felszabadulsz.

"Még ezt se zárjuk ki :-) Ki tudja, lehet egy trükk ez az egész :-)"

Annak idején volt egy pont az életemben, amikor éreztem, hogy választanom kell, hogy "nagyon jó" leszek, vagy "nagyon gonosz". Megtehettem volna mindkettőt, választhattam volna, ahogy ezt mindenki más meg is teszi az életében legalább egyszer. Én nem azt az irányt választottam, hogy a gonosz hatalmával akarok előre haladni.

"Bezony, és "pechemre" itt vagy te mint egy újabb projekcióm, akit bevonzottam...."

Ez stílusosan úgy hangzott volna, hogy az én pechemre ;)

"Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy akkor "démonjaiddal", hogy számoltál le, mert hogy voltak..."

A démonok a félelmeid, illetve az emberi léted sötét oldala. Ezzel az oldallal kapcsolatban sokan azt tanítják, vallják, hirdetik, hogy ezt le kell tagadni, meg kell tagadni és le kell számolni vele. Ez tévedés. Ezt az oldaladat is meg kell tanulni szeretni és elfogadni. Mert ahogy ezt megtanulod és megérted, akkor rájössz, hogy emberként nincs olyan oldalad, ami démonikus lenne, egyszerűen azért, mert lelked van és tested. Ebbe a démon az emberek 99,99%-nál nem fér bele, ahol igen, az egy egészen más kérdés, szerintem ebben a témában hagyjuk.

Maradjunk ebben, hogy vannak sötét gondolataid, és mindenkinek vannak, aki nem tud tökéletes egyensúlyban lenni, ezek a gondolatok ugyanis alapvetően A KÖZÉRZETEDBŐL SZÁRMAZNAK, ennek megfelelően igaz az, hogy minél jobb a közérzeted, annál kevesebb ilyen gondolatod lesz és minél rosszabb, annál erősebbek lesznek ezek a gondolataid és azok KIELÉGÜLÉSÉRE (kéj) irányuló vágyaid. Ennek alapján válik érthetővé az, hogy hogyan válhat állattá az ember és hogyan lehet egy korábbi állatból valóban békés ember, mert egyszerűen arról szól a kérdés, hogy ki az, aki megtalálja A szeretetet és ki az, aki nem. Ahogy erősödik a szereteted, úgy tűnnek el a démonaid és jössz rá arra, hogy valamennyi vágyadat megkaphatod szeretettel is, vagyis rájössz, hogy nincsenek is benned olyan dolgok, amit szégyelleni kellene, mert úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. FELTÉVE, HOGY VALÓBAN MAGAD VAGY.

"Amit tegnap (is) érintettünk:"

Igen, sok ilyen elmélet van :) Ugyanakkor téved, nem a dollár ellenében megy az egész játék, hanem a dollár kizárolagossága érdekében. Nem véletlen, hogy a Jüant is bele akarják kényszeríteni a játékpénz világába.