Hozzászólás
Hölgyeim, uram, tényleg nem olvassátok el a hírt?
Nem is értelek benneteket. Először is, tisztázni kell azt, hogy ez a hír már régen kiszivárgott, vagyis ez a spekulánsok számára pénzt termelő rendszer részét képezi, elég arra utalni, hogy mintegy kettő, azaz kettő nappal ezelőtt valaki elkezdte shortolni KIZÁRÓLAG a magyar HOSSZÚTÁVÚ adósságot.
Mondom én, hogy már oda sem figyelnek a részletekre: Egyszerűen ezzel manipulálnak és csinálnak profitot.
Ezek kívül pedig az uzsoramaffia mint már megírtam, azon méri le egy ország "megfelelőségét", hogy mennyire tartja a markaiban az uzsoramaffia és hogy az uzsormaffia számára mennyire átláthatóak az adott ország gazdasági folyamatai és a lakosságának a pénzügyei.
Ennek megfelelően minél inkább ki van szolgáltatva az uzsoramaffiának az ország, tehát minél több információt tudnak begyűjteni a bankszámlák elemzésével "annál jobb" egy ország, minél kevésbé tudnak információt begyűjteni, annál rosszabb.
Ergo a jó-rossz ezen a tengelyen az uzsormaffia uralmát jelenti.
És akkor nézzétek meg az ELSZÓLÁS magasfokát, ami benne van a cikkben:
ha a bankok gyorsuló ütemben csökkentik hitelkihelyezéseiket
Már elnézést, de ha logikusan nézitek a dolgot, akkor egy súlyosan eladósodott országban a hitelkihelyezések nemhogy nem nőhetnek, hanem annak gyorsuló ütemben csökkenni KELL, mert az a gyógyszer a problémára, ugyanakkor a hitelkihelyezések csökkenése KIZÁRÓLAG az uzsoramaffia befolyását és hatalmát csökkenti.
Ennek megfelelően ha gyorsul az ütem, akkor gyorsul a szorítás csökkenése, csökken a hatalom és az uralom, csökken SZÁMUKRA(!) az átláthatóság, nem lesznek első kézből származó információik, és így SEMMIT sem fognak tudni az adott országról mondani.
Ergo minél inkább sikerül megszabadulni az uzsorától, minél kisebb lesz az adósságállományunk, minél kevésbé leszünk kiszolgáltatva, annál rosszabb lesz az értékelésünk.
Mert ugye bárki megláthatja, hogy STAGNÁLÁST írnak mind a gazdaságra, mind az adósságra, ami ugye normál körülmények között is STAGNÁLÁST jelenthet az értékelésben, node nem normális Európában meg aztán főleg pozitívat, hiszen ezt már más országokról elmondani sem tudják.
Szóval, ennyi az egész.
Csökken a hatalmuk, ezért bosszút állnak, de ez már senkit sem fog érdekelni.
Mondtam már, hogy az MKB is felmondta ezekkel a csinovnyikokkal a minősítgetési szerződését? Egyszerűen röhej az, hogy még fizetnek is azért, hogy szennyet írjanak róluk.
Most már nem fognak.
Talán ideje lenne országosan is kivágni őket a francba, megtiltva, hogy minősítgessenek.