Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #606016

Atyavilág :))

Csak itt-ott kaptam bele, de annyi elég is volt... Már a My-Laira is azért nem reagáltam először, mert a szokásos legalja érvrendszer panelja, csodálom, hogy Drezda még nem jött elő. Most komolyan ha holnap rendezek egy "jóízű" iskolai mészárlást akkor majd a bíróság és a társadalom az alapján fog ítélni és megítélni, hogy az USA-ban hány ilyen van évente, ez lesz a védelmem alapja? Vagy az A.60. ávós verőlegényeit az alapján mentegessem, hogy ugyanott pár évvel korábban nyilas verőlegények kínoztak?...

Mivel hivatalos bizonyítékot kértél a magyar vezérkar felelősségére ezért mondtam, hogy ilyet egyetlen vezérkarnál sem fogsz találni, hogy a politikusok, írók miket nyilatkoztak-írtak más történet, ez ügyben sem kell "szégyenkeznünk", nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy nálunk nem működött alsóbbrendűs-zsidó-komcsi szovjetes propaganda...

"Miben különbözünk mi, hogy állandóan önvizsgálatot kellene tartani" Ez meg már a vicc kategória. 70 év elteltével megjelent az első!! könyv ami a magyar honvédek keleti fronton elkövetett bűneivel foglalkozik és ez olyan feldolgozhatatlan traumát jelent, hogy már megint valami nagy nemzetközi magyarlejárató, megint minket bántó, minket kollektív bűnösösöző összeesküvésnél tartasz. Az legyen a legnagyobb bajunk, ha 70 évente születik egy ilyen mű :)

Nem a téma része, de a Waffen SS kapcsán is komoly tévedésben vagy. Pont Malmedyt nem tartják komoly történészek háborús bűnnek, ellenben ez megint a vicc kategória: "Waffen SS-től nem féltek a fogságba esett amerikai katonák, sőt mi több, ezen mészárlás volt az, amely alapjaiban változtatta meg az addig egyébként inkább tisztelt és félt Waffen SS alakulatokról kialakult képet" Már Normanndiában súlyos atrocitásokra került sor, abba értelmetlen belemenni ki kezdte, de nagyon nem volt egészséges fogságba esnie egy W.-SS-nek és fordítva... Megint csak tipikus hiba, hogy a W-SS-t valami elitalakulatnak képzeled el, Dirlewanger csőcseléke, az albán, ukrán, délszláv stb. "mészáros" hadosztályok szintén a soraikat gyarapították, nem véletlenül írtam azt a más kategóriát...

A vége megint "gyönyörű": "MA ÉLŐ MAGYAROKNAK különösebb bűntudatot kellene érezni A TÖBBI ORSZÁG LAKOSSÁGÁHOZ KÉPEST." "semmi okunk nincs ma MÁSOKNÁL JOBBAN SZÉGYENKEZNI" Ezek meg megint honnan jöttek? Ki sugallt ilyet? 70 év után valaki írt egy könyvet a megszállás árnyoldalairól, még nem olvastam, de nem hiszem, hogy az fenti gondolatok tükröződnének benne. Tőlem meg pláne nem olvashattál ilyet... De legalább eljutottál a lényeghez "És pont azért, mert se jobbak, se roszabbak nem voltunk másoknál." Nem ezt mondtam már az elején én is?: "Tudomásul kell venni, hogy a keleti fronton ideológiai, sőt faji háború volt, gyakran felfoghatatlanul kegyetlen módszerekkel, amelyekben a honvédség ugyanúgy részt vett, mint bármely más megszálló hatalom hadserege. Ennyi..."