Re: nincs cím
Scipio Előzmény: #605414Nem láttam, ráadásul nem is találom, pedig érdekelne...
De hogy miről lehet vitázni, nem is értem. Tényleg ki kell nyitni egy tetszőleges memoárt és szinte mindegyikben ott vannak az atrocitások.
Hőbe Lajos könyvelőből lett tartalékos századparancsnok naplóját olvasgattam - netről tölthető -, külön értéke, hogy napi lebontásban a fronton íródott.
A oldal: honvéd kórházban ápolt-műtött orosz civilek, fulladástól megmentett gyerek, honvédségi lovak-katonák kivezénylése ingyen mezei munkákra a civilek megsegítésére, honvédségi malomban ingyen őrőlt gabonájuk stb.
B oldal: táborverés előtt a kiszemelt területre ráhajtott helyi lakosok "robbanjon alattuk az akna céllal", teljes falu kiirtása, mert "állítólag" nem csak a regurális szovjet csapatok, de civilek is lőttek onnan, állandó termény és állatelkobzások, állandó kényszermunka -harckocsiárkok, hótakarítás, kitelepítések-áttelepítések, folyamatos kivégzések - csak az ő körzetében 13 pár nap alatt, ők 2 nőt akasztanak táblával a nyakukban, mivel papír nélkül jöttek át a szomszéd faluból...
Ha valaki csak az egyik oldalról hajlandó tudomást venni, akkor persze lehet vitázni a csak a másik oldalt látóval, de ennél jóval bonyolultabb és összetettebb a történet.