Re: lakossági pénzügyi vagyon
Előzmény: #601023A Burj Al Arabot már régen megnézegettem, egyáltalán nem olyan drága, mint ahogy sokan hiszik, különösképpen akkor, ha nem főidényben mész. Mondjuk alsó hangon 12 év alatti gyerekeknek ingyenes, tehát egy négy fős családnak akár "gazdaságos" is lehet mondjuk egy magyar kastélyszállóhoz képest, főleg, ha a méreteket hasonlítjuk össze. Nomeg, ott kapsz ingyen jegyet a viziparkba, ami ismételten érdekessé teszi az ott tartózkodás költségvonzatát. Ettől függetlenü, ha helikopterrel akarsz érkezni az húzós, de ha megelégszel az olcsóbb limuzinnal, akkor a reptérről egészen gazdaságosan mehetsz oda.
Egyebekben, felhívnám arra is a figyelmed, hogy a LUXUS#LUXUSBAN ÉL, merthogy az két KÜLÖN fogalom, ugyanakkor a luxusban él az nem az, amit te hiszel még az angol szótár szerint sem, hanem az, amit én említettem amúgy saját józan paraszti ésszel:
http://en.wikipedia.org/wiki/Luxury
"Luxury good: an economic good or service for which demand increases more than proportionally as income rises"
Ugyanakkor felhívom figyelmed arra, hogy szinte az összes többi kontextusban a luxus előtag jelentése egyszerűen és prózaian: "DRÁGA".
Egyebekben csak csendben megjegyzem, hogy azok számára, akiknek például saját szigete van, önálló ingatlanokkal, azok számára egyszerű nyomor lenne a Burj Al Arab-ban megszállni.