Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #600181

"Jujj, mindig feláll a hátamon a szőr ettől a marxista bullshittől. Eddig azt állítottad, hogy csak veszteségesek lehetnek, most meg már azt, hogy “nem annyira nyereséges”. Wazze, egy magyar állami cég BÁRMEKKORA nyeresége itt marad (ebbe beleértve a vezetők fizetésének jó részét is), egy idegen cég nyereségéből pedig SEMMI sem marad itt, adott esetben még a vezetői fizetésekből sem. Mit nem lehet abból érteni, hogy ha a pénz nem marad az országban, akkor az kevesebb?"

Erre már sokadszor írtam azt, hogy próbálj meg csak egyszer is rendszerben gondolkodni, lejjebb leírtam, miből is jöhet vissza ez az üzlet az államnak. Arról nem is beszélve, hogy ha az állam privatizál egy céget, akkor az az összeg csökkenti a hiányát, így már csak ezért sem érdektelen a nyereség mértéke, hiszen ha eladja X összegért, akkor ha ezen X összegnek 2%-a a nyeresége, akkor mindenképpen megérte a privatizáció, hiszen az állam 2%-os hitelt nem kap, ugyanakkor mint tudjuk az állam eladósodott. Egyébként ugyanezzel érveltél is a manyup esetében, csak itt érdekes módon ezt a tényezőt nem vagy hajlandó figyelembe venni, itt mindegy neked mennyi is az annyi, csak egybites módon hajtogatod, hogy legyen csak nyereséges, bármennyi is az annyi.

"Oh My God! Te utoljára gondolom a szocializmusban szocializálódtál, hogy azt hiszed, egy privatizált cég ugyanúgy fizet adót, mint előtte… No comment."

Azt meg adócsalásnak hívják, az államnak kell az adócsalók tökére rálépni. Persze kommunista módon államosíthatod az egész gazdaságot, ha nem bírod ezt betartatni, érdekes módon vannak országok, ahol előbbi jobban megy.

"Igen, így működnek, működtek Magyarországon a marxista bíróságok. Ha egy cigány valakit megzsarolt, hogy adjon pénzt, erre lepofozta, akkor lecsukták “önbíráskodásért” a megfenyegetettet, mert indokolatlan erőszakot alkalmazott szegény védtelen áldozattal szemben. Na ebből volt nagyon elegem már, hogy nem számít, hogy ki a bűnös, akkor is a magyar és Magyarország a bűnös. Elég a bűnös nemzetezésből!"

Ne próbálj csúsztatni, ha bármiféle analógiát állítasz fel, akkor inkább az lenne az, hogy a cigány rendszeresen lop a boltban, a boltosnak meg perdöntő bizonyítéka van, de a boltos inkább azt mondja, hogy ha a cigány letesz X összeget, majd a konkurenciához jár el lopni, akkor nem jelenti fel. Ha szerinted nem bűn a bűnösnek olyan ajánlatot tenni, hogy okosban megoldjuk vagy feljelentek, akkor az erkölcsi ítélőképességeiddel van baj.

"Nem mindenki kelhet reggel és este a népindex agit-propagandájára, amit papagáj módjára mond fel a számára kijelölt weboldalakon, hiszen jól látható, hogy el sem gondolkodsz azon a hiten, amit felírsz, hogy pusztán a tények mondanak neki ellent, a lényeg az uszítás Magyarország és a magyarok ellen."

Tudod ha kicsit is gondolkodnál, akkor elgondolkodhatnál azon a helyzeten, mikor kétféle vélt igazság ütközik egymással, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a tied az igaz. Ezzel szemben te mérlegelés nélkül kijelented, hogy engem manipulálnak, ezzel szemben a te igazad cáfolhatatlan. Ennek értelemben minden érvet ignorálsz arra hivatkozva, hogy bármit is írok, azt csak a ballib média adta a számba. Igazából akkor voltam hülye, mikor leálltam először veled vitatkozni, mert vakhittel nem lehet.

T"e vagy nagyon beteg vagy, vagy lövésed sincs a piachoz és a fogalmakhoz. Árkartell az, amikor MEGÁLLAPODNAK az árakról és nem az, amikor azonosak az árak. Annyira hülye árkartell még nem született, ami pontosan azokat az árakat írja ki… "

Igazad van, nem azonosak az árak árkalltelnél, ezt rosszul írtam. Ellenben a kiindulópont az volt, hogy te az árkartell bizonyítékaként láttad a hasonló árakat, én meg ezt cáfoltam, erre te már csak kukacoskodni tudsz, mert valóban, rosszul írtam, azonost írtam, holott hasonlót kellett volna írnom.

"Azt hiszem, ignorállak a továbbiakban, mert lövésed sincs sem az erkölcsről, sem a törvényekről, sem az államról, sem a piacról, sem a fogalmak valódi jelentéséről. "

Nyilván az ignore on egyszerűbb mint akár egy pillanatra is elgondolkodni a prekoncepcióid félretevésével azon, amiket írtam.

"Ennek a beszélgetésnek nincs értelme, mert nem vezet sehová, Magyarország gyűlölésében és lejáratásában, a magyarallenességben pedig nem vagyok hajlandó részt venni. "

Pedig pontosan ebben veszel részt a komcsi elveid hangoztatásával és a kormány komcsi lépéseinek az éltetésével.