Re: nincs cím
Előzmény: #600150Emlékeztetnélek arra, hogy zsarolásról szó sincs, hiszen a helyzetet nem az állam állította elő, hanem a Vodafon. Ezzel indítottam. Ennek megfelelően természetesen az államnak joga van arra (lásd Klubrádió, vagy FM1 esetét), hogy tűrje azt, hogy valaki jogszerűtlenül használjon egy frekvenciát, ha a bűntetést megfizeti, és joga van arra, hogy a bűntetés kiszabása helyett megegyezzen egy tulajdonjog beszámításról.
A zsarolás a Vodafon játéka volt, amely kijelentette, hogy neki jár a frekvencia, mert nyert, de az államnak nem, hiába nyert. Most beledőlt a kardjába, és azt a helyzetet állította elő, hogy rosszhiszemű frekvenciahasználat miatt köztörvényes bűncselekményt követett el, és amennyiben ezen tevékenységét folytatja, annyiban a vezetőire letöltendő börtönbűntetés kiszabását is ki lehet szabni a hatályos törvények alapján.
És a félreértések elkerülése végett, ezen törvények akkor is megvoltak, amikor a tender volt, tehát nincs szó utólagos "zsarolásról", vagy "zsarolási potenciál" kiépítéséről, egyszerűen arról van szó, hogy a Vodafon egy olyan helyzetbe hozta magát, amiből LEHET, hogy csak az a megoldás, hogy átadja a tulajdonjogát az államnak.
Egyebekben a zsarolás szót én nem használtam, azt mondtam, hogy a jelen ügyben JOGSZERŰEN kiszabható bűntetés és annak jogkövetkezményei, valamint az előremenő bűntetés összességében akár a cég értékét is meghaladhatja, amely előrevetíti azt a LEHETŐSÉGET, hogy átveszi a céget az állam. Ez azonban nem szükségszerű, amennyi pénz ebből a bűntetésből befolyik, az történetesen mindenképpen meghaladja a 4. szolgáltatóra fordított pénzeket, vagyis az állam ezen az ítéleten mindenképpen nyerni fog, a Vodafon pedig mindenképpen veszíteni.
És nem győzöm hangsúlyozni, mert úgy látszik képtelenek vagytok megérteni: EZT a pert nem az állam akarta, nem ő indította és paradox módon az utolsó pillanatig azért IS harcolt, hogy a Vodafonnak legyen legális frekvenciája. Ezzel szemben beképzelt Vodafon csúnyán pofáraesett, de ezért hadd ne sajnáljam már, illetve hadd ne zsarolónak nézzem az államot, ha érvényt szerez a törvényeknek és behajtja a bűntetést a Vodafonon, ami a törvénytelen működéséért megilleti a céget.
Basszus, tényleg nagy gond van már akkor a fejekben, ha egy pofátlanul arrogáns külföldi multi jogszerű bűntetés ellen indul hadjárat Magyarországról. Ez egyszerűen elmekórtani eset. Magyarországon egy idegen multinak drukkolni, és az államot szidni MAGYAROKNAK egyszerűen nem normális gondolkodásmód.