Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #598039

Jaj, már megint mindent szájba kell rágni... :)

"hogy ha valaki mondjuk 2x egy hónapot melózik, az 2x jelenik meg munkavállalóként is a statisztikában" Mindegy, hogy mit hiszel erről, maga a minisztérium nyilatkozta, hogy így csinálják. A zavaros számítgatásodat nem is értem, mi az hogy "Szintén nem értem, hogy lesz ebből duplán figyelembe vett foglalkoztatott." Talán mert azt mondták, hogy "2x jelenik meg munkavállalóként is a statisztikában" és nem azt, hogy duplán, az a fránya szövegértés... Már először is írtam, hogy a ksh 3 havi átlagot közöl, próbáld meg kiszámolni, hogy ha ebben az időszakban 2x1 hónapot dolgozik, akkor hogy lesz magasabb a foglalkoztatottság, ha egyszer jelenik meg: (1+0+0)/3 vagy ha kétszer: (1+0+1)/3, na bonyolult? :)

A részmunkásokkal való bűvészkedésed meg már a no comment kategória. Beraktam neked a ksh táblázatot, ott van benne pl. 2010 2. negyedév 213k részmunkás ezt hozzáadták a 3,565 teljeshez és kijött a 3,778-as összadat, ugyanígy számoltak 2012-ben, teljesen mindegy, hogy 0,5-0,33 stb. számoltak egy részmunkással, a táblázatban már a "tisztázott" számmal szerepelnek...

Egyébként magyarázd már meg, hogy miért nekem bizonygatod újfent, hogy 2010 és 2012 közmunkásszáma nagyjából azonos volt, amikor ez volt az egyetlen, amiben egyetértettünk: "Átlag 80k közmunkás dolgozott havi szinten mindkét időszakban." Tényleg nem értem, hogy-mit olvasol-értelmezel...

Vagy csak az volt a cél, hogy a valódi problémákról terelj, azaz, hogy olyan adatokat közöltél, melyek állításoddal ellentétben nem a ksh-tól származnak, nem az általad megjelölt időszakra vonatkoznak, sőt részben nem is léteznek? Végül segítségül az én hsz-om fő mondanivalója az volt, hogyan lehet trükközni a számításokkal és mennyire csak statisztikai a "növekedés"...