Re: értékrendek avagy a társadalmi hanyatlás gyökerei
matgab Előzmény: #593667Ez így van amit írsz, de nem erről beszéltem, legalábbis én csak anynit mondtam, hogy a mai 45 felettieket azért nem tekintem kivándorlás szempontjából relevánsnak, mert anno a helyzet nem volt ilyen nehéz, és a kijutás és az ottani álláskeresés sokkal nehezebb volt mint ma.
Erre mondtam, hogy kivándorlás szempontjából -illetve saját jövőnk (Mo.) megítélése szempontjából a releváns az ennél fiatalabb , de 18-20 évnél öregebb korosztály, aminek kb 20-25%-a elhagyja az országot. Ráadásul az a réteg hagyja el az országot, aki dolgozni szeretne, nem a lumpen.
És ebből -plusz a mindenkori kormányok inaktív rétegek seg.gnyalásához való hozzáállásából azt a következtetést vonom le, hogy:
1) Itt 15 éven belül vagy összeomlik a nyugdíjrendszer, vagy iszonyat mennyiségű hitelt fog az ország felvenni (és akkor nyerünk még 1-5 évet)
2) Az ország lakossága ki fog halni (nem 10 év alatt, de 100 év múlva a bevándorlás és a magyar népességfogyás miatt ) az országban kisebbségbe fognak kerülni a magyarok. -> vége lesz az országnak nemzetközi konfliktus nélkül is. (mondjuk egy polgárháború mindenképp benne van a pakliban a megosztásra amúgy is hajlamos magyar népben.)