Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: a megoldás

Előzmény: #591194

Itt nagyon sokan elfelejtik azt, hogy az első három ajánlat alvállalkozókkal valósította volna meg a rendszert, azaz szó sincs arról, hogy saját termékkel versenyeztek volna.

Magyarán szólva, a piac tele van működő megoldásokkal, Európában is több megoldás működik, vagyis nem annyira bonyolult ám ez az egész, mint ahogy sokan akarják vízionálni.

Most nem tudom hirtelen melyik országban működik, de tudom, hogy működik az a rendszer, amiben egy blackboxot tesznek a kamionba a határon, oszt azzal mérik azt, hogy mennyi lesz az útdíj. Ennek a rendszernek az adaptálása Magyarországra pontosan 0,0 Ft lenne, hiszen egyszerűen csak a dobozokat kell megvásárolni, az infrastruktúra már adott, és működik.

Az, hogy az adatközpont nem Magyarországon lenne, az felvethet adatvédelmi aggályokat, de egyebekben pár jogszabály meghozatalán túl a rendszer akár pár hónapon belül üzembehelyezhetővé válna. Ha pedig csak megvesszük a know-how-t, akkor egyszerűen felépül egy egyszerű adatközpont valamelyik adatparkban max egy hónap alatt, két hónap tesztüzem ezek után, ezenközben berendeled a dobozokat, teríted a határoknál, kialakítod az értékesítési hálozatot (Megegyezel az ÖMV-vel, MOL-lal és még pár kúttársasággal, ellátod vele a határőrséget) és már működhet is a rendszer.

Valahogy olyan érzésem van, mintha azt hinnétek, hogy itt valami "csodát kell tenni, vagy fel kell találni a spanyolviaszt", pedig csak be kell vezetni egy már működő rendszert.

Őszintén szólva én azt nem értem, hogy mire fel kértek tízmilliárdokat ezért, amikor jól látható, hogy valójában akár a bevezetésen is lehet pénzt keresni, hiszen egyszerűen a blackboxokat kell úgy árazni, hogy visszajöjjön a befektetés ára?

És ez most csak egy megoldási javaslat volt, természetesen bármikor tudnék még fél tucat megoldást hozni, amivel kényelmesen működhetne a rendszer júliusra.

Egy ilyen volumenű projectnél pont semmi akadálya nincs a megvalósíthatóságnak. Most hogy mást ne mondjak, NÉGY pályázó is volt, aki szerint megvalósítható, tehát fel nem foghatom azon blődséget, hogy "lehetetlen" lenne a megvalósítás.