Re: nincs cím
Előzmény: #589869"És ezt pont te írod, akinek minden adatot min. kétszer kell elmagyarázni, kibontani, kifejteni... "
Hát pont ezt írom, hogy én nem vagyok történész, én az adatokban nem vagyok jó, a "mi történtben" bármikor kenterbe versz, ugyanakkor szoktam írni, hogy ezek engem kevésbé érdekelnek, mert engem az érdekel, hogy "miért történt" valami. Ugyanakkor jelen esetben a számok egyértelműek: 50% volt a muszosok túlélési aránya, aminél egyszerűen nem lehet lényegesen nagyobb a hadsereg átlagos túlélési aránya sem, pusztán a számok alapján, ugyanis az 50%-hoz képest egyszerűen lehetetlen számszakilag sokszoros túlélési arányt kimutatni, mert csak a kétszeres is 100%-nak felelne meg.
"Nem harcoló magyar veszteségek 10-20% vs. nem harcoló zsidó min 50%, ebben a bonyolult számításban mit lehet elrontani?"
A nem harcoló magyar csapatoknak szerinted mekkora volt a létszáma?
Már csak azért kérdezem, mert ha a 200000-ből levesszük a muszt, akkor 160000 főt kapunk. Ha ennek a felét vesszük harcoló alakulatnak az egyszerűség kedvéért, akkor a számításod annyit tenne, hogy többen maradtak életben csak a háttérből, mint amennyi összesen volt a harcoló csapat, ugyanis 80000 főnek a 80%-a 64.000 fő. Tehát nem lehet igazad.
Ha a túlélő 62.000 fő 2/3 része volt a nem frontszolgálatos, akkor az 41.000 fő, ami 80000 főre vetítve is csak 50% arány, vagyis ugyanannyi, a frontszolgálatosok esetében pedig a brutális 26%-os túlélési arány jönne ki, amely meg pontosan a fele(!) a muszosok túlélési arányának. Számbelileg pedig pontosan annyi lenne a muszos veszteség, mint a háttérben lévő egységek vesztesége, és kétszer akkora a fronton szolgálatot teljesítőké, mint a muszosoké. Én ezt sokmindennek nevezném, csak éppen annak nem, hogy többszörösen rosszabb túlélési esély.
Szóval ezért kértem, hogy nézzél utána a számoknak, mert valamit rosszul számolsz. Vagy persze, lehet, hogy én, de akkor mutassad meg plz.
"Mi köze van a 61k ember - a köztük lévő muszosokkal együtt - állapotának ahhoz, hogy mekkora veszteséget szenvedtek a muszosok?"
Ha a 61k-ba beleszámoljuk a muszosokat is akkor az annyit tesz, hogy potom 40 ezer nem muszos élte túl a magyar honvédek közül a doni ütközetet és következményeit. Az pedig 160.000 emberre vetítve 25%... és fele annyi, mint a muszosok túlélési esélye.
Szóval, újólag kérlek, hogy indulatok helyett ellenőrizzed a számításodat, mert hibás, főleg ha elfogadjuk az Ungváry féle 50% veszteséget a muszosok esetében.