Re: Zseniális rezsicsökkentés
Előzmény: #589474Vegyenek mérget a szocik.
A félelmeddel egyetértek, erre viszont van egy egyszerű megoldás: Nem kell a magyargyűlölőket a kormányzási hatalom közelébe engedni, ez pedig nem reménytelen :) Ami nagyon fontos számomra és szerintem az pedig az, hogy ha eltelik 2-3 választás anélkül, hogy kormányra kerülnének (van rá esély), akkor addigra a társadalom agya kitisztul és már nem veszik be azokat a sületlenségeket, amit eddig, sőt mi több, valószínűleg kényszerből születni fog életképes és értelmes szociáldemokrata párt is.
A másik felvetésedet értem, és nem is különösebben vitatkoznék vele:
"A legnagyobb baj a közmű cégek államosításával h egyrészt majd a jó megrendeléseket a mindenkori politikai jó spanok viszik nyilván nagyobb áron mint a piaci aztán végül a nonprofit is majd magasabb árat jelenthet mint a piaci de profit alapú vagy ugyanazt, magyarul itt fog mindenki lopni."
Csak annyit jegyeznék meg, hogy azt nem veszed észre, hogy ennek SEMMI KÖZE ahhoz, hogy kinek a tulajdonában van a társaság, ennek KIZÁRÓLAG ahhoz van köze, hogy mekkora hatása van a politikának a gazdaságra. Namármost, az érdekesség az, hogy a liberálkommunista kormányzás arról volt jellegzetes, hogy LÁTSZÓLAG semmi köze nem volt a gazdasághoz, aztán a Strabagtól a PPP-kig láttuk viszont, hogy mennyire nem igaz ez: Valójában pont az ilyen "látszat" esetekben lehet motoroskaszával kivinni a pénzt mindenhonnan, egyszerűen azért, mert a politika egyszer leteszi a kezét a vállalkozók felé, hogy "ide a pénzt", egyszer meg felteszi a kezét a választók felé, hogy "semmi közöm hozzá", vagyis a rendszerszintű szabadrablást közönséges korrupcióként képes bemutatni azon esetekben, amikor már nem tudják az apparatcsikot a terroszervezetekkel és a komplett médiauralom mellett sem tisztán tartani. Ilyenkor mindig beáldozzák a társukat az elvtársak, amugy liberálkommunista módon a megtisztulás jegyében, amivel belhazudják a nép pofájába, hogy ez az erkölcsösség, a nép nagy része meg van olyan hülye, hogy elhiszi azt, hogy annak ellenére, hogy évek óta megy a szabadrablás, erről nem tudott senki, csak az az egy szem korrupt hivatalnok... ugyan már.
És mivel ezekre a cégekre (liberálkommunista érvrendszer szerint üzleti titok) senki sem tud ránézni, senki sem tud a körmükre nézni, ezért senki sem tudja a rendszerszintet leleplezni, hiszen az valójában ebben a formában soha nem jelenik meg a pártközpontok egészen szűk belső magján kívül. Ebből kaptak az emberek némi ízelítőt a Hunvald és a Hagyó féle szervezett bűnözés során, csak még mindig nem akarják az emberek felfogni, hogy ezek nem elszigetelt esetek, vagy túlkapások voltak, hanem EZ VOLT MAGA A RENDSZER.
Ugyanakkor abban az esetben, ha az állam CSAK RÉSZESE egy társaságnak, ha ott MÁS tulajdonosok is vannak, akkor éppen az az érdekesség adódik, hogy a fenti rendszer nem járható. Magyarán szólva a legegyszerűbb megoldás arra nézve, hogy a betekintés garantálható legyen, ha az állami tulajdonú vállalkozások 10%-ot meghaladó, de 25%-ot meg nem haladó részét KÖZKÉZHÁNYADRA BOCSÁJTJÁK megadott hozam kifizetéssel, adott esetben pedig akár 49%-ot elérő közkézhányadra bocsájtva kizárják az elprivatizálhatóságot.
Én tehát úgy vélem, önmagában attól, hogy valami állami, vagy magántulajdon, abból nemhogy nem az következik, amit vélelmezel, hanem egyenesen az következik egy liberálkommunista rendszerben, hogy a magántulajdon esetében teljességgel szabaddá válik a szabadrablás, mert semmiféle kontroll nem marad.
A politikának pedig minél hátrébb kell húzódnia a reálgazdaságtól, annak magára kell találnia, méghozzá magyar kézben. Ehhez véleményem szerint mostantól számított 10-12 év elegendő, tehát ""csak"" két választáson kell azt elérni, hogy az ország tönkretevői, a magyargyűlölők ne juthassanak a kormányzás közelébe. Ugyanakkor, ilyenkor látszódik a demokrácia értelme, hogy ha ennek a bizalomnak nem tesznek eleget, ha elfordulnak ettől, ha ma elképzelhetetlen módon például elmszpsednek, akkor már azelőtt is el lehet őket küldeni.
Vagyis az intézményesített felárazás, amiből kiviszik a pénzt, az szerintem ma már nem működhet akkora méretekben, ami alapvetően torzítaná az árakat.
Egyebekben, tegyük fel, hogy 20%-al lenyomja az árakat az, hogy kikerül a rendszerből a profit.
Te sajnálnál tőlük mondjuk 2% sikerdíjat?
Nem. Én sem. Mert nagyon nem mindegy az szerintem, hogy a 20%-ból te csak 18%-ot realizálsz, ők meg zsebretesznek kettőt, vagy hogy azért emelik a liberálkommunisták 20-30%-al a lakossági terheket, hogy abból alamizsna címén visszaosszanak nekik 3-5%-ot. Mondhatni, szerintem ez sokkal rosszabb, és még rosszabb, amikor ezt az emberek pofájába hazudva azzal magyarázzák, hogy "ez a piac és ez így működik".