Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #588332

A linket nem értem, most ezen azt kellene látni, hogy már '33-ban üldözték a zsidókat vagy hogy ez a világ fejlett részén élő zsidókban visszatetszést keltett?

"Én sem, mert teljességgel felesleges what-if-et játszani." Erre pár sorral később " ha egyből megszállnak minket, akkor a zsidókat mind egy szálig kiírtják a cigányokkal és valószínűleg a magyarok jórészével együtt(!), " :))

Sok történész kijelenti ezt az elefántcsonttornyából, miközben ők is rendszeresen űzik ezt. Másképp nem is lehetne egyes személyek cselekedeteinek, döntési helyzeteknek az értékelését elvégezni, csak ha feltárjuk az alternatívákat.

A konkrét példára, már egyszer számolatlan hozzászólásban és sorban kitárgyaltuk - őszintén szólva láthatóan sok haszna nem volt - hogy E. a magyar hatóságok és vasút rendkívüli hatékony közreműködése nélkül soha sem deportál, irt ki 800 k zsidót, de még ha a nyilasok valamiféle hatékony közreműködésre képesek lettek is volna, az 1. magyar hds. nélkül már egy hónap múlva betörnek a Kárpátoknál a szovjetek, majd agusztusban akadálytalanul felszáguldanak délről és Erdélyből, tehát az időtényezőn mindenképp bukik a dolog. A magyar kiirtás meg akkora ..., hogy nem is tudom mit mondjak rá, a legdurvább terv az volt, hogy ellenállás esetén a Honvédséget lefegyverzik és max. pár száz k férfi mehet kényszermunkára német gyárakba - olasz, fr. stb mintára- a többi meg itthon melózik nekik, semmi nem igazolja, hogy ekkor bármilyen kiirtási ötlet járt volna a fejükben, példa sincs rá, norvégoktól-görögökig bezárólag, hogy bárhol nekiáltak volna kiirtani a lakosság "jórészét"pláne nem 44-ben, amikor már a keleti területeken is a helyiek megnyerése volt a politika...