Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #586779

"közönséges aljas gyilkos, gerinctelen kommunistaként, alpári hazudozó, undorító patkányság, K*RVÁRA OLYAN, ordenáré baromság, történelemhamisító szemétláda, propaganda azon mocsadékát" csak néhány idézet ebből az egy hsz-odból, ezért először is - és most utoljára - megjegyezném, ezt a stílust bármelyik topikodban nyugodtan, de itt nem. Normális hangnemben bármiről-bárkivel szívesen megbeszélek itt bármit, de ez nem ide való...

Amíg nem kapott el a gépszíj, addig igen, amit az első felében írtál, lehet egyfajta olvasata a tevékenységének, amit érdemes elemezni, aztán megint ott tartasz, hogy azok a sorok egyértelmű bizonyítékok, melyek a Maléterről alkotott prekoncepciódat alátámasszák, amik meg nem - akár ugyanazon szerző, ugyanazon szövegéből - válogatott jelzőkkel illetett hazugságok... Ennek így semmi értelme, mint egy rossz nyomozó, aki előre eldönti ki a gyilkos és minden bizonyítékot és tanúvallomást aszerint értékel - használ és vet el - hogy az elméletének megfelelnek-e...

"HARCKOCSI ÁGYÚVAL(!) lövette a POLGÁRI HÁZAKAT, azaz EMBERISÉG ELLENI BŰNTETTET KÖVETETT EL. Oda van írva, és ez téged NEM ÉRDEKEL. Oda van írva, hogy közönséges aljas gyilkos, aki magyarokat öl, magyar tuljadonban tesz kárt igazi gerinctelen kommunistaként."

Már két hsz-ban is leírtam, hogy harcolt a felkelőkkel, mit csináljak még, csapkodjam magam a földhöz habzó szájjal és ordítsam, hogy komcsi féreg? :) Nem az ítélkezésről és az érzelmekről szól a történetírás... Amúgy meg már próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy '56 nem csak szabadságharc, hanem forradalom és polgárháború volt is egyben, sok meglepő abban, hogy ennek folyamán magyar lőtt magyart, meg magyar tulajdonban kár esett nincs, a Rádió is magyar tulajdon volt, magyarok védték... Ez egyébként megint csak egy forrás, amit persze készpénznek veszel, más szerint meg csak egy hk jutott el a laktanyáig, ami meg beszorult a kapuba, azt meg nehéz megérteni, ha valóban akkora mészárosa lett volna a forradalmároknak, akkor ugyanők miért javasolták honvédelmi miniszternek, miért jelentkeztek testőrnek mellé - közülük többet kivégeztek ill. lecsuktak -, ha az ember végigmegy a különböző beszámolókon, elég egyértelmű honnan-kitől-miért erednek ezek a történetek...

Ez meg jól mutatja, amit arról írtam, hogy milyen problémát okozhat egy laikusnak a forráskritika: "maléter pál kommunista csinovnyik az általad idézett szövegben is kijelentette, hogy ő márpedig kommunista és nem lesz restauráció, amig ő él." Nem őt idézik, hanem valaki azt mondja, hogy ezt mondta... De még csak nem is ez van odaírva: Horthy rendszer restauráció nem lesz. Nagyon nem mindegy... Olvass utána hányan akarták a forradalmárok közül ezt... Igen valóban komcsi volt, de még 45-ben csatlakozott, a párt és eszmehűséget nem kell keverni...

Elég volt már Maléterből, nincs türelmem végigmenni újra- és újra ugyanazokon a körökön, olvasson róla mindenki sokat és sok helyről, aztán alakítsa ki a saját véleményét, tőled meg már megszoktam ezeket a "rögeszméidet", amik ha berögzülnek még maga az Úr sem űzné ki belőled, én akkor meg pláne kevés vagyok ehhez :))