Regisztráció Elfelejtett jelszó

2012.12.12.

lagwagoner

"Európai indexek újabb éves csúcs, egynapos csoda volt a Berlusconi ijedelem.

---

Levélben kaptam ezt az érdekes összeállítást: melyik EU tagállam mennyi lóvét fizet be a közös kasszába és onnan mennyit kap vissza. Külön érdekes a magyar pozíció, 836m EUR befizetésre 5,300 m EUR (!) kifizetés, nettó évi 1250 mrd HUF (!) támogatás ömlik ide, az egész únióban a második legmagasabb arány ez, tehát Mo. a No.2. haszonélvezõje az úniónak, égbõl a manna.

http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2012/nov/22/eu-budget-interactive-money?fb

Körmenetekben kéne magasztalni az EU tagságot, a történelem során soha nem volt ilyen kedvezõ helyzet.

A minap beszélgettem XY magas egyházi méltósággal. Mesélte és mutatta, hogy a rossz állapotban lévõ, egyázi tulajdonú palotát hogyan fogják teljesen felújítani. Feltettem az álnaív kérdést (tudam a választ, csak akartam, hogy õ is kimondja):

- Mibõl lesz a felújítás?

- Teljesen EU támogatásból.

Szóval "Hans Müller" német (holland, brit stb.) adófizetõ erre is ad. Egy hálaadó misét azért megérdemelnének - ahelyett, hogy élõsködünk rajtuk és még ekézzük is õket.

P.S.: Egyébként az EU tagság természetesen messze nem csak a lóvéról szól, ha egy fillért nem kapna Mo., akkor is megérné tagnak lenni."