Re: nincs cím
Előzmény: #581600"2010-től sújt már minket a téma, hiszen vszínű el tudtunk volna kerülni néhány drasztikus mozgást Ft-ban, és állampapíroknál ha ott nem balhézunk velük össze."
Mint írtam, a balhé egy dolog, de történetesen a szerződés életben volt, életben van és ahogy írod, 2014-ig (2013-ban) életben is lesz, vagyis ezen időszak alatt nincs több "könnyítésre" lehetőség. Ha pedig a drasztikus forintmozgásokra gondolok, akkor nem tudom eléggé elítélni a liberálkommunista uszítást, amit műveltek Magyarországgal szemben a magyargyűlölők, akik nem átallották az egész világot azzal telekürtölni, hogy fizetésképtelen az ország. Köze nem volt a valósághoz annak, ami akkor történt, az csak a magyargyűlölő uszításnak az eredménye volt.
"Miért éri meg az IMF?"
Nem ezt kérdeztem. Az volt a kérdés, hogy mi hasznunk van az IMF-ből akkor, ha tudjuk, hogy maximum 120 milliárd lehet az amit évente nyerhetünk, miközben az elvárt lakossági és magyar vállalkozási adóterhelésben 3-400 milliárd növelést várnak el, hogy azt az uzsorásszektorhoz csatornázzuk be?
Senki, de az égvilágon senki sem ágált az ellen, hogy hívjuk le a kvótánknak megfelelő pénzt az IMF-től, de ez nem is kérdés 2014-től sem. Akkor miről értekezel tulajdonképpen?
"Azért mert hülyének lenni hosszú távon mindig drágább mint normálisnak. :)"
A kérdés az, hogy ki a hülyébb: Aki belátja, hogy 3-400 milliárd újabb adóteher a lakosságnak és a magyar vállalkozásoknak valamivel többe kerül, mint 120 milliárd alamizsna, vagy aki csak a 120 milliárdot nézi és azt, hogy az a szektor, amiből hasznot húz, az jobban fog profitálni ha idejön az IMF és átveszi az ország vezetését a helytartóin keresztül.
"Egyébként ezt így ebben a formában nem írom alá, hogy a mostanihoz képest plusz 400 milliárd terhelés a magyar lakosságnak, vállalkozásoknak az imf egyezség. Ez plakátkampánynak elmegy."
Ez nem igaz, ezek tények. Tudjuk, hogy a bankadó a nagy falat, valamint még pár hasonló tétel, amit elvárnak, ez pedig köztudottan 3-400 milliárd forint. De mint írtam, legyen "csak" 100 milliárd az elvárás, amit el kell vonni a magyarságtól, hogy az uzsorások kaphassák meg, és máris ott tartunk, hogy semmi hasznunk nem lenne a feltétel nélküli megadásból.
Azt pedig remélem te sem akarod állítani, hogy nincs legalább 100 milliárdos elvárás a "kedvezményes" hitelért cserébe... ugye nem? :)
"Román választásokra ránéz Viktor elégedett biztos a forradalmárkodással, mert ott Imf-el a kormányzópárt nagy vereséget szenvedett éppen most. Fidesz pedig jobban áll jelenleg. Ez az egyetlen hozadéka ennek a bohóckodásnak."
Van még kérdésed? :)