Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #580712

"kevesebb fenntartó személyzet kevesebb adminisztrációs költség, a pdf miatt nem kéne könyveket nyomtatni stb stb. és sokkal sokkal jobb hatásfok ami önmagában elég ok h meglépjék."

Jelen esetben arról értekeztünk, hogy mekkora megtakarítás érhető el ezzel. Szvsz ebben a kontextusban az, amit állítasz, az nem biztos, hogy igaz, sőt. Feltéve, de nem megengedve, hogy MINDEN diákot el akarsz látni e-eszközzel, akkor az alsó hangon 30 milliárd Forint, és nyugodtan számolhatsz három évente komplett cserével, vagyis évi 10 milliárddal. Nem ismerem a tankönyvek árát, az valószínűleg több, de azért ez se ingyen lenne. Ráadásul a PDF-eket is meg kell csinálni, számos dolog (rajzfüzet) nem mehet pdf-ben és úgy egyáltalán alsó tagozaton eleve necces erre építeni az oktatást mondjuk az íráshoz és egyebekbehez is. És akkor most még a szükséges szervíz és háttértámogatás kiépítéséről nem is beszéltem.

Ez tehát ismét nem költségmegtakarítás, mondjuk úgy, hogy közel azonos összegért "elektronikusabb" (de nem szükségszerűen minőségibb) lehetne az oktatás.

"Az eü turizmus fellendítéséhez igénybe lehetne venni EU forrásokat és már rövid távon nyereséges lenne ha más nem úgy h a rendszer rezsi egy részét elvinné és ezzel a hazai terheket csökkentené, ez is megtakarítás plusz az adóbevételek+ a többlet fogyasztás, itt vesz gyógyszert itt eszik stb. ezek már rövidtávon jelentkeznének."

Az EU forrásokat az ÁLLAM NEM VEHETI IGÉNYBE ilyen célra, és egyáltalán nem biztos, hogy létezik olyan pályázat, amivel magáncégek beszállhatnának ezzel a piacra. Ámde - ahogy jeleztem - ha magáncégek építik ki ezt a rendszert, akkor hozzá kell szokni a luxuskórház és luxusEÜ fogalmakhoz, hiszen abban a rendszerben a TB finanszírozásról, mint önálló finanszírozásról nyilván szó sem lehetne. Ebben az esetben viszont - valós belföldi kereslet hiányában - igencsak necces ebbe a szektorba beruházni. Én ugyanis úgy vélem, ez is olyan fajta sírás-rívás ebben az országban, amit úgy képzelnek el, hogy "ingyen legyen jobb", nem úgy, hogy tényleg sokat is kifizetnének érte.

"A szakértői rendszerek 80%-osnál jobb hatásfokkal diagnosztizálnak."

Fantasztikus, akkor már csak 20% lesz hulla.

"Okostelóera olyen rendszerek vannak már h becsurizol tőle."

Szerintem ne keverjük a diagnosztikát össze a kezeléssel. Az, hogy távolról lehet a beteget felügyelni, az értékeit megnézni, az valóban hasznos dolog, az, hogy nem kell befektetni, benn tartani kórházban, az meg egyenesen életminőségi különbség.

"A te választásod nem járható űt mert Zalából Bivalybasznádról nem jönnének fel csak ezért. meg eleve is kab@szott nagy várakozási idők alakulnának ki."

Ezt most nem értem mire írod.

"A web meg ott is elérhető és gyors és nem jár kiadással se a betegnek se az egészségügyi rendszernek."

Már hogyne járna? Bivalybasznádon is be kell vezetni az internetet, mert különben el sem éred a rendszert, és egy ilyen rendszer fenntartása, üzemeltetése és karbantartása is vagyonokba kerül, szerintem egyenesen az a helyzet, hogy egyáltalán nem járna megtakarítással országos szinten sem. Arról meg már nem is beszélve, hogy ha gyógyszer kell, azért úgyis el kell menni, tehát szó sem lehet arról, hogy otthon ülve kúráljad magadat orvos nélkül. Most hogy mást ne mondjak, receptírás... akkor már az is jobb lenne, ha a gyógyszertári gyógyszerészek kapnának alapszintű orvosi képzést is, hogy az egyszerűbb betegségekre orvos nélkül is kiadhassanak gyógyszert, illetve követés és kontroll esetén orvos nélkül is kiadhassák a szükséges receptet.

Na ha van valami, amivel rengeteg idő és orvosidő lenne megtakarítható, akkor az éppen ez: A szükségtelen receptfelírások gyakorlatának megszűnése, annak a gyógyszerészekhez rendelése.

"A tranzakciós adó igenis kontraproduktív és kimondottan káros azonnal le kéne állni róla."

Lehet a bérek adótartalmát is emelni, az eredmény ugyanaz lesz - több adót kell befizetni. Az adót be kell szedni. És mivel abban semmiféle vitának nincs helye, hogy a multik befizetik a bérek után az adókat, ezért teljesen értelmetlen arról értekezni, hogy ha ezt bérköltség címén fizetik ki, az jobb lenne a számukra, mintha tranzakciós adó címén teszik ezt meg. Tök mindegy.

"A részrendszereket igenis gyorsan modernizálni kéne összességben nagy megtakarítást hozna már rövidtávon."

A modernizálásra elképesztő pénzek kellenének. Nincs.