Re: nincs cím
Dr. ursi Előzmény: #579082amit most leírtál azt tudom.
és egyet is értek.
kiemelném megint tőled idézve :o)
"2008-9-ben emelni kellett, hogy a forintot stabilizálják. Nem azért hogy ne legyen infláció. "
ezt külön bányainak, hátha megérti végre :o)
"Ezt mindenkinek meg kell értenie. az inflációs szöveg az egyrészt ennek a körítése, másrészt meg van olyan helyzet amikor azért kell emelni hogy lehűtsék a gazdaságot."
-
pontosan.
én is csak annyit írtam h köze nem volt jbk hol van ahhoz h az inflacél épp teljesült.
mert az inflacél azért teljesült akkor mert épp összeszakadt a teljes árupiac !
a jbk lehetett volna épp -végtelen és +végtelen között bárhol !
ezt írom én is folyamatosan, hogy az mnb célja az árstabilitás.
az meg bárhogy is akarják súlykolni h az az infla kordában tartása.
NEM.
az a HUF kordában tartása.
mert a huf gyengülése okozhat inflát.
az áremelkedésekre v csökkenésekre, lásd árupiac, semmilyen hatással nincs az h hol van jbk !
emelheti csökkentheti ahova akarja simor v bárki a nemzetközi búza olaj kukorica stb piacra **** nagy hatása lesz ... márpedig az áremelkeést az okozza, nem a huf gyengesége, merthogy nem gyenge.
ahogy bezséltük az adóemelésekre jövedéki és áfa sincs hatással s nem is tud lenni jbk.
kövképp az árstabilitás huf stabilitást jelent és ezt tudja befolyásolni jbkval, de épp ahogy írtad te is most csökkenthető.
és egyáltalán nem meglepő módon semmiylen hatása nem lesz inflára.
mert nem gyengül a forint így nem dob inflán.
emelni meg akkor kell majd amikor hűteni kell a gazdaságot.
pontosan !
és ezért szemét a simor mert ha közgazdász egyálatlán akkor tudni kéne mindezt és akkor túl sokáig túl magasna tartotta az elmúlt 2 évebn a kamatot, sőt az infla elkezdett emelkedni akkor még emeltek is, sőt julcsi még 4-5-el ezelőtt is emelt volna :::!!! holott nekik mint közg tsztában kell ezzell lenniük.