Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

banyaiz Előzmény: #576200

Akkor összefoglalva az eseményeket a fizetési mérleg! (amiben minden tétel benne van) egyenlege az automatikusan növeli , illetve csökkenti az MNB devizatartalékát attól függően, hogy tartozik, vagy követel oldalon van e egyenleg fiz mérlegben.

Amiből indult a "vita" , hogy én azt mondtam külker mérleg devizatartalékot növel vagy csökkent ez egy nagyon pongyola megfogalmazás (mondhatjuk úgy is rossz megfogalmazás, hiba) mert ugyan az egyenlege külker mérlegnek növelő vagy csökkentő tétel de mellette a fizetési mérlegben vannak más tételek is bár egy komoly tétel belőle külker mérleg.

Szóval Xmannek igaza volt abban , hogy a külker mérleg önmagában csak egy dolog.

Nekem pedig abban volt igazam , hogy a fizetési mérleg (ami minden tételt összefoglal) egyenlege automatikusan növeli csökkenti a jegybanki tartalékot.

Ennyi a sztori szerény meglátásom szerint. És innen csatoljunk vissza oda, hogy hol váltja át a devizát annak mi a jelentősége? Semmi az ég világon mert úgyis a jegybanki tartalékban csapódik le a végén. Kivéve ha Tolcsy képes eur-t nyomtatni, és egy bőröndben leszállítani az IMF-nek. :) Ha vki ő képes még erre is. :D