Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #574198"adókedvezmény nem más kérdés, hanem az volt a lényege!!! Simán bónusz hozamra lefordítható!!! A legtöbb UL épp akkor és ezért került megkötésre és mióta nincs, alig kötnek."
Értettem én ezt a részt, de a magánszemélynek szóló adókedvezmény régen megszűnt tudtommal. Ha meg vállalkozások számára volt leírható valami, az meg más kérdés...de ezt jobban tudod mikor mi szűnt meg. 2006-ban tudtommal már nem volt magánszemély számára igénybe vehető adókedvezmény (UL-ben a teljes összegre, csak a kockázati díjrészre az lehet).
Na a Fundamenta (meg bármilyen LTP): Nominálisan, hogy igénybe vehessem a legmagasabb kamatot -a maximálisan igénybe vehető adókedvezmény miatt (72eHUF/év?)- a futamidő végén (4 év esetén, akkor a legmagasabb az éves %-os kamat) akkora összeg lesz, ami egy garázs vételének önerejéhez se valami hejde..(Tudom, tudom több szerődést is köthetek a családban) És mivel az állam adja a "kamatot" ezt kihasználva a bankok adnak ilyen 1% körüli éves hozamot évente. Szóval 6% körüli alapkamat mellett az én pénzemet forgatja iszonyú marzzssal én meg a végén kapom a morzsákat. Nevetséges az egész....
Még az LTP-t ugy ahogy ajánlható kategória, de számomra ez is büdös és dühítő, igaz ez az én problémám.