Re: nincs cím
Előzmény: #573047"az, hogy nincs zónarendszer nem jelent mentséget a felelőtlen gazdálkodás és árazás alól."
Nem mentségnek hoztam, azt írtam, hogy nem fair olyan jegyeket és azok árát összehasonlítani, amelyek nem ugyanarra az utazási lehetőségre vonatkoznak. Azt írtam, hogy a BKV valójában jóval olcsóbb, mint nyugaton a közlekedés. A felelőtlen gazdálkodásra azt írtam, hogy én nem tudok felelősen gazálkodó magánüzemeltetésű tömegközlekedésről, csak olyanról, amit hülyére dotálnak mindefelé. Innentől nem egészen értem, hogy miféle csodát lehetne ezektől a cégektől elvárni, illetve, hogy miért az állami tulajdonlásban lenne a probléma. Én azt írtam, nem hiszem, hogy ezeket a cégeket bármilyen magántulajdonú vállalkozás átvenné, mert nem lehet őket rentábilissá tenni. Ha pedig veszteség termelődik MINDENKÉPPEN, akkor ezt nem lehet felelőtlen gazdálkodásnak hívni.
"A MOL sikeréhez pedig semmi köze az államnak"
Magyarán nem igaz az a mondás, hogy az állam rossz tulajdonos. Éppen most bizonyítottad be: Tök mindegy, hogy az állam tulajdonos-e, mert nem ezen múlik egy cég működőképessége.
Egyetértek.
És inenntől gondoljad át még egyszer EBBŐL az irányból nézve a BKV-t és a MÁV-ot is.