Re: nincs cím
Előzmény: #571802Szerintem szállj magadba és nézzed vissza, milyen számokat írtál nekem eredetileg, aztán próbálj annyit kinyögni, hogy bocs. És már megint:
"2010 május: 20000 mrd, ma : 20600 mrd"
"Ezek euróban: 62,7 mrd euró, 74 mrd euró; 74 mrd euró."
Szerinted a 2010 májusi adósság akkori erősebb EUR-ral számolva hogyan lesz több, mint a mostani?
"MNB tartalék: 17; 33; 34 mrd euró."
Vagyis nőtt. Ellentétben a korábban általad írottakkal, mely szerint csökkent.
"Tehát a nettó adósság: 45,7 mrd euró; 41 mrd euró; 40 mrd euró."
Így számolnak tehát a liberálkommunisták. Egyebekben pedig MÉG ÍGY IS azt írtad le, hogy a magyar állam adósság dúrván lecsökkent ezen időszak alatt, és ha - helyesen - figyelembevesszük a manyup 1400 milliárdját (~5 milliárd EUR), amit bevontunk kötvénynek, akkor pont az látható, hogy DÚRVÁN CSÖKKENT EZEN KORMÁNY ALATT A NETTÓ ÉS A BRUTTÓ ADÓSSÁG IS a manyup hatását kiszűrve. Ez kissé pont az ellentéte annak, amit korábban állítottál.
Sőt mi több, pont azt mutatja, hogy ez a gazdaságpolitka éppenhogy TÉNYLEG csökkenti az adósságot ÚGY, hogy a manyup pénzhez nincs köze, és ami még fontosabb, a manyup nélkül hozta ezeket a számokat. Magyarán szólva, nemhogy nem lett volna dúrván veszteséges a költségvetés a manyup visszaszerzése nélkül (amit te bizonygattál és én cáfoltam), hanem csak "stagnált volna" és nem csökkent volna devizában kimutatva.
Ami egyébként az általad bemutatott 2008-2010 eladósodási mértékhez képest is önmagában bődületes és elismerésre méltó eredmény lenne.
"Ezek olyan dolgok amin nem lehet vitatkozzni, mert tények. AT is inkább ne ROTFL legyen, hanem cáfolja a számokat - nyilván ez persze lehetetlen"
Nyilván, hiszen pont az ellenkezőjét írtad annak, mint amit korábban, én pedig csak egyetérteni tudok azzal, hogy valóban így van, ahogy MOST írod, azaz úgy, hogy a manyup pénzek nélkül devizában stagnált volna az adósság, manyup pénzekkel pedig csökkent a tényleges nettó adósság, AZAZ MEG VAN A PÉNZ, oda lett téve, ahová mondták, és mellesleg csökkent az adósság, aminek semmi köze nincs a manyup pénzekhez.
Ja igen, jut eszembe, és közben vettünk egy kis MOL-t is.
Tényleg drámai ahhoz képest, amikor két év alatt 4200 milliárddal dobták meg a hiányt, hogy tönkretegyék a GDP ARÁNYOS(!) hiánycélt és meg lehessen szopatni a következő költségvetést.
Van még kérdés, vagy elismered, hogy benézted, amikor először írtál 45-34-re csökkenést és ebből totálisan téves következtetéseket vontál le? Tudod ahogy én szoktam olyankor, amikor benézem a BAMOSZ oldalán a számokat...
SZERK: AZ árfolyam manipulálása egyebekben éppen a liberálkommunisták trükje volt, akik úgy akarták forintban csökkenteni az adósságot, hogy devizára váltották azt, majd eszméletlen jegybanki alapkamattal eszelősen erős árfolyamra vitték a forintot, hogy az adósság "kedvezőbbnek nézzen ki".
Ha átszámolod, meglátod, mi a valóság.