Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #571768

"Itthon idősápolással sok pénzt lehet keresni, és mellette hiány van emberekből? Ez nekem új."

Örülj neki, hogy még soha nem szorultál rá arra, hogy téged, vagy hozzátartozódat otthon ápoljanak 7x24-ben. Próbálj ilyet keresni, majd rájössz, hogy mi a valóság, és hogy mibe kerül. ZSEBBE fizetve.

"Bútorasztalosok kint is egy üzemben dolgoznak a srácok, apjuk pedig munkákat vállal magánházaknál. Itthon is ezt csinálta ,csak az utóbbi időben nem volt megrendelése pangott a piac , és kint azt mondja nem győzi csinálni, és többet tud kérni érte."

Ezt hívják vállalkozásnak, amikor exportál és külföldön végzi a munkát. Pontosan mi is ezzel a proléma az ország számára, amikor hazajönnek és itt költik el a pénzt? Újabban zsenánt a határ mentén külföldön, illetve külföldre dolgozni? Vagy már megint csak nem az jön be, amit mondtam, hogy a vállalkozói szellem annyit tesz, hogy egyszercsak észreveszik, hogy külföldön jobban lehet keresni? Basszus, ezeknek már eddig is exportálniuk kellett volna Ausztriába, de az a k*va lustaság nem vette rá őket, mert megéltek abból, ami volt. Most, hogy válság van, felfedezik azt, hogy jé, nem otthon ülök, hanem megmozdulok és többet kereshetek. Ne mondd... de ez mitől elvándorlás?

"Nem tudom én olyat nem nagyon látok, hogy valamit nagyon megfizetnek , de Mo-n az emberek nem tülekednek érte."

Én igen. Az a baj ugyanis, hogy akik tülekednek érte, azok nem értenek hozzá, csak balf*szok, akiknek papírjuk van róla. Hozzá ugyan nem értenek, de ez Magyarországon úgy tűnik, nem számít normális igénynek egy munkáltató részéről.

Mint írtam, tanulatlan, műveletlen, képzetlen, valójában használhatatlan emberek tömegéről van szó, akik eddig a pénzbőségben ellubickoltak, most meg nem tudnak magukkal mit kezdeni. Most hogy mást ne mondjak, szerintem anno te is idézted azt a klasszikus amerikai bölcseletet, hogy amelyik vállalkozó nem megy háromszor csődbe, az nem is igazi vállalkozó. Nálunk meg azt várják, hogy megtanul valamit, esetleg invesztál, aztán élete végéig jól megéljen belőle. Döbbenet. ÉS miközben erre hozod a példákat, egyszerűen nem veszed mégsem észre, hogy pont annak az ellenkezőjét írod, mint amire példát akarsz hozni.

Mert azt írod, Magyarországról kényelmesen elérhető, jól fizető munkahelyek vannak, csak senki sem megy oda, csak az, akinek MUSZÁJ. Magyarán, aki eddig nem ment, az lusta volt, ha tényleg a pénz miatt megy.

AKI meg vállalkozónak nevezi magát, és azt mondja, MUSZÁJ A MUNKA UTÁN MENNI, az csak egy felkapaszkodott munkás, akinek fogalma sincs a vállalkozás mibenlétéről.

De hogy még neked se essen le, hogy azt nevezed elvándorlásnak, amikor valaki a munka után mozdul, az már nevetséges.

"Annyi köze van hozzá a regnáló kormánynak, hogy amit mond és a valóság köszönő viszonyban nincs egymással"

Nem látom be, hogy így lenne, most éppen azért ábrándulnak ki sokan, mert egyáltalán nem hitegetik az embereket azzal, hogy jobb lesz. Bizonyára feltűnt, csak ezt te úgy fogalmazod meg, hogy "nem adnak jövőképet". Bizony, nekem feltűnt, hogy nem hitegetnek, nem adnak cukormázat és nem osztanak kölcsönből mézeskalácsot. Egyre többet szidalmaznak, állandóan munkáról beszélnek, persze, hogy köze nincs ahhoz, amit eddig hallottál, hogy seftelj, kicsit tanulj, aztán utána már dől a lé, és évről évre több lesz...

"és el tudom képzelni, hogy valakiknél éppen ez teszi be végleg a kaput."

Ó, ez rengeteg csodavárónál tette be a kaput. Valóban rengetegen voltak, akik azt hitték, ha jön ez a kormány, akkor majd csoda történik, amitől ők majd jobban fognak élni, mint négy éve. Hát nem így történt. Az, hogy az egész világ dől össze körülöttünk, nálunk ehhez képest relatíve béke van, az újabban nem érték.

"Persze azt nem lehet elvárni, hogy fizessen annyit egy orvosnak, vagy tanárnak mint pl Svédországban. De egy víziót lehet(ne) várni"

Lehet: Tessék elmenni oda, megtanulni svédül a svéd tananyagot és svédül elmondani, nomeg természetesen perfekt angolnak lenni, hiszen azt ott mindenki beszéli és ha valaki erre képes, akkor már csak a fél év sötétet kell kibírnia évente Stockholmtól északra. Nem véletlen, hogy ott annyit fizetnek, Norvégiában még többet fizetnek. Az, hogy mégsem mennek oda, az azért van, mert nem véletlenül fizetnek annyit, amennyit. Az nem vízió, ha valaki azt ígéri, hogy ebből itt bármi lesz. Tudod ez úgy működik Magyarországon, hogy elmagyarázza a tanár (aki nem tud svédül), hogy azért megy oda, mert ott egy tanár többet keres, aztán szart lapátol és büszke erre. Félre ne értsed, nem vagyok ez ellen, de erre csak ott hajlandó, itt nem. Ahogy arra sem hajlandó (és leginkább, nem képes!), hogy megszerezze azt a tudást, amivel ott tényleg taníthatna, hiszen ha tényleg képes lenne erre, akkor errefelé is lenne jól fizető munkája. Tudod milyen hiány van perfekt svédül beszélő alkalmazottakból?

Én pont azt látom, hogy manapság (egész világra vetítve), hogy az, hogy nem lesz SOKKAL rosszabb, csak kicsit nehezebb, az tulajdonképpen egy nagyon pozitív vízió. Az, hogy az ország összeszedi magát és érdeket képvisel, az pedig egy másfajta vízió, amely messzebbre lát és valódi jövőképet mutat, az sajnos olyan, amiből nem lehet kenyeret venni és ezért nem vevő rá egy nagy tömeg, ami azt hiszi, hogy majd lúd-milla osztás lesz.

Mert az, hogy "elkergetika zorbánt" az önmagában megold minden problémát, és ez minden, amit fel tudnak mutatni két évvel a kormányváltás után.

Szerinted ez egy vízió? Ez egy gyalázat. Ötletük sincs, csak az oszkogatás aztán meg a foszkogatás húzd meg, ereszd megje, ami után valahogy mindig egyre kevesebbünk marad és ők meg tovább zsírosodnak. Nekem nem tetszik ez a vízió és ezt én fel is vállalom.