Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: barcza a századvéghez igazolt :o)

Előzmény: #571121

"Munkahelyekben is csak alulfizetetett, jellemzően képzetlen munkaerőnek teremt helyet."

Node pont ez a lényeg, hiszen a képzetlen munkaerőre ma már SEM a szolgáltatóiparban, SEM a kereskedelemben, SEM az iparban(!) nincs szükség. És főleg a legutolsó a legnagyobb baj, hiszen az államszocializmusban ez volt a legnagyobb felvevője ennek a rétegnek. Ma nincs más megoldás, csak az, hogy elhelyezzük őket a mezőgazdaságban, ami már akkor hasznot termel számunkra, ha nullszalldós, avagy alig kell dotálni, hiszen ez a foglalkoztatottságon keresztül társadalmi morált is javít.

Tehát nem azt kell ettől várni, hogy az ország felemelkedik, hanem azt, hogy élhetőbb és normálisabb lesz az ország, egyebekben pedig egy önnfenntartó mezőgazdaság esetében a segílyezés megszűnésével és a bűnözés csökkenésével óriási források szabadulnának fel, amikkel a többi ágazatot lehetne versenyképesebbé tenni.

Attól, hogy ezt ebben a formában nem lehet kimondani az EU-ban, attól még ez az igazság. Hasonlóképpen például a jövő évi adórendszerrel is az a - számomra nyilvánvaló - SŰRŰN titkolt cél, hogy a Felvidéken jővőre igen jelentősen megnövekvő adóteher elől a visszaköltözzenek ide a magyar cégek, különösen a jelentősen lecsökkenő adóteher miatt. Ha csak száz milliárd befolyik ebből a költségvetésbe (és most direkt nagyon alacsony számot mondtam), akkor már megint tér lesz adósságcsökkentésnek, vagy adócsökkentésnek.

Az adósságcsökkentésről jut eszembe: Októberben már megint tízmilliárdokkal kevesebb volt az adósságra fordított kiadás, mint tavaly. Számottevően. Ebből számomra az következik, hogy egyre olcsóbb az ország finanszírozása, egyebekben minden közgadasági lózung ellenére.

Nem kívánom tehát Matolcsyt védeni, de egy dolgot azért szögezzünk le: A folyamatok tényleges megvalósulást VALAMIÉRT jobban látják abban a minisztériumban, mint a teljes "úgynevezett" közgazdász társadalomban, vagy Európában. Arról meg már nem is beszélve, hogy nem szoktak ahhoz hozzá, hogy ha szopatnak minket, akkor az ő cégeiken hajtjuk be ennek az árát. Nem ehhez szoktak ebben az országban. És már látszik az eredmény, ahogy jóval korábban már írtam, megtörtént az, ami sokak számára szintén elképzelhetetlen volt, az, hogy a bankok és multik MÁR MAGYARORSZÁGÉRT lobbiznak, mert értik azt, hogy nekik jobban fáj, ha minket szivatnak.

Hát mi ez, ha nem győzelem és siker? Hatalmas siker. Mert bebizonyosodott, hogy nemhogy nem mennek el, nemhogy csődbe nem mennek, hanem megéri nekik úgy is ittmaradni, hogy a mi érdekünkben lobbyznak. Ahogy illik. És ezt már én is szeretem, és ezt a mentalitást NAGYON szeretem, és ez már annyit tesz, hogy EZEKET a cégeket áttettem a semleges zónába, és abba, akik most mennek át a tisztítótűzön, ami után akár szeretni is lehet őket.

És lőn világosság, nem is merték meghúzni azt, hogy nem lesz meg jövőre a hiány, érződik a jelentésből, hogy fog vicsorítva le kellett írniuk, hogy a magyar kormány eleget tett a célnak. És bár becsempészték a választási csalást, a magyar belpolitikába beavatkozást a 2014-s hiányt prognosztizálva (undorítóan, hogy legyen mire hivatkozva liberálkommunistákat finanszírozni, támogatni), de ezt nyilvánvalóan ők sem gondolhatják komolyan, amikor még abban sem lehetnek, hogy addig például az EUR megmarad, vagy hogy az EUR zóna változatlan marad, vagy éppen az a rendszer marad Európában, ami most van (vö Merkelia, Germánia fővárossal).

Egy ilyen bonyolult és kiszámíthatatlan helyzetben prognosztizálni 2014-re nem egyszerűen felelőtlenség, hanem nyilvánvalóan tudománytalan, uszító és rosszindulatú magatartás.