Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

banyaiz Előzmény: #566494

Lejárt szállító is indíthat pl, tehát ez ott lebeg a fejük felett.

Kötvények 2/3-ának megvételéhez a jelenleg árakon 26%, 35% kellene nagyságrendileg kb 3 milliárd körüli összeg (nem néztem meg pontosan)

Mennyi annak a realitása, hogy a cég akkora pénzt fel tudjon hajtani a következő időkben? Mert ha ennek nincs realitása továbbra sem értem minek pl: 2014-es kötvényt visszavenni 100 milláért? Érted mi a gondom?

Várnak az államtól egy átutalást kb 2 milliárdot a napokban (legalábbis erre van egy megállapodás, azt tudjuk mit ér a kormány megállapodása nem sokat tapasztalatok alapján) ha befolyik ebből mennyi maradhat kötvényekre? Mindenhol csak azt olvasom egy része. De ezt jó lenne kimatekozni legalább olyan szinten mekkora hitelek terhelik ezeket a projekteket mert az azonnal levonás. Maradékért szállítók és kötvényesek esetleg küzdenek. De mennyi ez az esetleges maradék?

" többségi részesedést kb 500 milliónyi új befektetéssel, mintsem ölbetett kézzel nézi, hogy az 5 milliárjdából 1 milliárdot érő befektetés legyen."

Ehhez nem tudok hozzászólni mert nem tudom milyen átfedések vannak részvénytulajok, és kötvénytulajok között. Egyáltalán azt sem mennyi valójában itt a közkéz stb, főleg ahogy mennek a bejelentések 1 hónapos csúszással mikor vki 5% alá ment, esetleg strómanok stb. Ráadásul hogyan tudna vki itt komoly részvénymennyiséget venni? Max úgy, ha egy-két nagy tulajjal megállapodik háttérben.

Ehhez ennek van e realitása legalább elméletben azt kellene felmérni, ha megtisztul a cég milyen kilátásai vannak a további nyereséges működésre, mi marad benne stb. Mert ha erre nincs jó kilátása akkor vétek lenne vkinek még pénzt ölni abba többségit szerezzen pl egy otp-nek.

Elég zavaros a szitu. :)