Re: nincs cím
Dr. ursi Előzmény: #551987ismered a családfámat ?
jó lenne ha adnál infót , mert én csak olyan ükszintig tudtam visszakövetni, az oldalágak meg nagyon nem mennek, ahhoz bele kéne ássam magam, meg rokon felkutatás és beszélgetés stb
de hát a nagyszülői szint már kihalt így onnan már infót nem nagyon lehet szereznem.
nektek ott biztos megvan a lehetőségetek mindenfélére :o) nemcsak a szimpla lehallgatásra.
azt tudom pl h van egy zsidó üknagyanyám aki **** volt bécsben s aztán aaz egyik kuncsaftja egy fiatal kisnemes vette el és igen jó házasság lett belőle.
dédnagyapa vándorszínésznek állt 17 évesen, elszökött egy ekhós szekérrel és sok nagyhírű színésznő szeretője lett, aztán zongorista, aztán karmester, aztán színész és színiigazgató majd színháztulaj stb. de elkártyázta mindenét és a lányára, aki félkézről volt a mozijegyszedő lánykától annyi adósságot hagyott hogy három évig csak azé dolgozott hogy kifizesse a hitelezőket :o)
a másik az apai ágon volt csendőrtiszt, és grófi uradalomban cseléd.
apai dédnagyapám pedig san franciscóban halt meg 28 évesen, megették a cápák :o) beesett a szénszállító tutajról a vízbe és hát úszni se tudott a víz meg hemzsegett a cápáktól, no mindegy is, 5 gyerek maradt utása, ők hazajöttek aztán.
de mihály bácsi dédnagyapa testvére az aztán nagy karriert futott be az államokban mint házasságszédelgő :o)))
azt is tudom ki volt anyai nagyapám nagybátyja, esetleg rágondolsz ....
ahogy volt híres református lelkész is a családban.
tót és erdélyi felmenők.
asszem többet most hirteelen nem tudok.
szóval ükszinttől tivább nem jutottam.
tehát ha ott a belügynél vagy ahova tartozik a ti területetek van valami akkor nyugodtan segíthetsz ebben :o) mert érdekel a családfám.