Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #544721

"Vegyünk egy állami "nonprofit" céget. Kiváló terepe a mutyinak. Van mit szétlopni. Erre is lehet optimalizálni lásd bkv stb stb."

Basszus, ennyire még te sem lehetsz hülye.

Hát ezek a cégek pont profitorientált cégek, merthogy normál cégként funkcionálnak. Pont nem nonprofitok. Mondom, hogy ne keverjétek össze azt, hogy egy vállalkozás nem törekszik a profitra (nonprofit) és azt, hogy állandóan veszteséges valami, amit kimentenek (ez ugyanis nem nonprofit, hanem szarul működő cég).

Nonprofitból egyébként sokkal nehezebb bármit is ellopni, mert sokkal keményebb az ellenőrzése, mint egy normál cégé.

"Hát , hogy közben a cég lepusztul mert nincs fejlesztés, és a szolgáltatás színvonala a béka segge alá kerül, hát Istenem valamit valamiért ."

Én most már tényleg nem értem, hogy hogyan akartok ti tőzsdézni, vagy arról beszélgetni, netán pénzügyekről, bankokról, amikor fogalmatok sincs olyan alapvető fogalmakról, mint például egy cég/intézmény működési formája. Egyszerűen fogd fel, hogy a "nonprofit" nem egy "jelszó", amit kiadnak, hanem egy olyan működési forma, ami arról szól, hogy nincs profittermelés, azaz nem lesz feloszható pénz a cégben, akárhogy is teljesít. Ha jól, akkor abból fejleszteni kell, vagy visszaadni a következő évben, de ennek köze nincs ahhoz, amit írsz.

Az állami monsterekkel nem az a baj, hogy profit, vagy nonprofit alapon van törzskönyvezve, mert nem ezen múlik a probléma, hanem azon, hogy egyszerűen nincs pénz a normális üzemszerű működésre, és a kendácsolt, futottak még középszerűségnél jobb eredményt egyszerűen nem lehet elérni ezekből, ezért is van az, hogy konszolidált, állami szinten konszolidált elszámolás nélkül állandóan baromság jön ki abból, amikor valaki ránéz az eredményekre.

Eddig ugyanis még senki sem tett le olyan tervet az asztalra, amiben ennél jobb színvonalú tömegközlekedést ennél gazdaságosabban bárki meg tudott volna valósítani. Egyszerűen nincs rá pénz. Már levezettem, de akkor se figyelt senki: Ha tényleg csak a buszparkot lecserélnénk, akkor is ott tartanánk, hogy több támogatás kellene, mint most. Ezért nem lehet csodát tenni.