Re: nincs cím
Előzmény: #540897"Honnan is kezdjem? :)"
Hát valahonnan onnan, ahonnan nem a félrebeszélés kezdődik, hogy "mihez viszonyítsuk", meg hogy "milyen tankönyvet kell elolvasni" ahhoz, hogy a SZART bélszínnek lássuk.
"Amit főleg ne hasonlíts kisbüfik saját számláinak hozamát, egy befektetési alaphoz. Teljesen más sportág."
Tudom, ezt én is értem, csak azt nem értem, hogy hogyan akar bárki vagyonosodni a tőzsdén, ha egyébként a VM hozamáról elismerően nyilatkozik. Azért nem 100 milliárdos kezelt vagyonról beszélünk, amit "már nehéz elhelyezni", és mozgatni.
"Annyira lebecsülik ezt a szerény teljesítményt, hogy néhány millió dollárt hajlandók áldozni arra, hogy együtt vacsorázzanak vele és közben befektetésekről beszélgessenek. :)"
Már elnézést, de pont azt írtam lejjebb, hogy a 15-20% (HJE) az, ahol már vagyonosodni lehet, erre ezt hozod példának. Nem véletlen, hogy az ő szavukra odafigyelnek, de egy 10% körüli hozam mitől olyan nagy csúcs, ha most eltekintesz a tankönyvi lózungoktól? Ez infláció + szinte semmi. Ez leginkább vagyonmegőrzés, tőkevédelem, de arra meg pont jó az állampapír is, ezért nem értem.
"Azt is nézd meg milyen időszak volt az elmúlt néhány év a világban, feleződő indexek , összevissza rángatózás stb."
Aki ért hozzá, az ezen még többet tud keresni.
"Még most jelentősen alacsonyabb index értékek vannak mint 2007-ben, 4-5 év elteltével."
Lesznek ezek még alacsonyabban is, hiszen már nem fogják bele tolni a pénzt az emberek, mert rájönnek, hogy nem éri meg.
"Majd akkor nézd meg a VM alapot kontra bankbetétet, ha lesz 5 olyan év aminek a során háromszoroznak a tőzsdék. :)"
Az élet nem arról szól, hogy várjak arra, amikor majd lesz olyan évük, amikor akár brillíroznak is, hanem azt várom el, hogy brillírozzanak, ha már ajnározni kellene őket.
"Várnám, hogy a "nem ortodox" gazd pol végre meghozza a hatalmas fellendülést és a bux 100x -át"
Teljes félreértésben vagy, ez a gazd pol arról szól, hogy a bux lefeleződjön oda, ahol eddig is lennie kellett volna a kitömések nélkül. Arra meg hiába vársz, hogy ezen változás lesz, a részvények bekerülnek oda, ahová valók, a kockázatos befektetések közé, amelyeket nem fognak az emberek vásárolni, sem direktben, sem angróba csomagolva. Ennek megfelelően a részvényárak semmiképpen nem fognak nálunk a belföldi "fogyasztás" miatt növekedni, de nem kizárható, hogy a külföldről menekülők ide tolják be a pénzt és megindul egy komoly emelkedés. De az sem lesz többszörözés, mert ahhoz meg egyszerűen túl kicsi a piac.