Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #540205

Ez utóbbival kapcsolatban ajánlom figyelmedbe a Star Trek mozifilmet, amiben McCoy doki simán lebarbározza az agysebészeket :) Ahogy azt is, hogy mit tartottak erről húsz éve és mit manapság. De ebbe most tényleg ne menjünk bele, mert el lehetne mondani, hogy már az ősemberek is sikeres koponyaműtéteket hajtottak végre, az aztékoknál és a rómaiaknál szinte mindennapos volt, ahogy a sebészet is teljesen elterjedt volt Egyiptomban a piramisépítések korában. Nincs ebben sem új, sem csoda valójában.

Az előbbre tehát annyit, hogy a bef alapokBA többnyire azok fektetnek, fektetnének, akik nem akarnak tőzsdézni, illetve, úgy gondolják, hogy szameberre bízzák a pénzüket. No ebben az ügyben viszont pont nem érdemes azt állítanod, hogy nincs közöm hozzá, mert nagyon is van, ugyanis pár éven át próbálkoztam azzal, hogy rájuk bízom a pénem egy részét és éveken át, adott esetben naponta figyeltem a mozgásukat, működésüket. És én - szokásosan - rendszerszinten elemzem ezeket, tehát más szemszögből, mint te (ami nem baj, jó vagy rossz, csak MÁS), és ennek alapján én arra jöttem rá, és a számítások is ezt igazolják, hogy egyszerűen nem érik meg ezek az alapok, mert az egyéb költségek(!) például vásárlási, eladási díj, számlavezetés, satöbbi bizony százalékban mérhetőek, vagyis a legjobb esetben is azt láthatod, hogy a megjelenített hozamokból 2-3-4%-ot (kiv, semmire sem jó pénzpiaci alaook) le kell vonni. Namármost, ha ezt is megteszem, akkor simán a lekötött banki kamatok ALATT vannak a hozamok, és bizony, ez még a Platina Pi-ről is elmondható és ha a 2011-es kecsegtető (és hihetelten!) emelkedést levonod, akkor nem is hoz annyit. Ezt igazolja a Platina Pi B sorozat is, ami nem is tudja azt, mint a Platina Pi (A), mivel ebben az a nagy ugrás már nem úgy jelenik meg.

Ezek a hozamok pedig a lekötött betétek, de pláne egy 2008-2010 közötti prémium államkötvényhez képest kevésnek számítanak, amellett, hogy még kockázatosak is, hiszen majd egy évre a Platina PI is elveszítette az 1/3 részét az értékének. Ha ezt is figyelembevesszük (és nem véletlenül úgy számolunk kedves PF, hogy pont attól a mélyponttól számolunk), akkor messze államkötvény és banki kamat alatt van a hozam.

Ettől miért is essek hasra? Itt most nem kell okoskodni, tőzsdéhez érteni, egyszerűen össze kell hasonlítani a állampapírok, a lekötött betétek hozamát ezekkel. Vagy nem? :)