Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #540011félreértettél picit én nem magamról beszéltem véletlenül sem. :)
Azt próbáltam kinyögni, hogy éled az életed valahogy elvileg egy szabad ember vagy, nem vagy börtönben stb. Aztán elkezd behálózni mindenféle kötöttség itt most végtelen módon lehetne sorolni kinek mi számít kötöttségnek és mi nem.
Pl munkába állsz egy cégnél mint alkalmazott , ettől a pillanattól kezdve a te időd egy részével (nem is kicsivel ez a cég rendelkezik) stb stb és a végén azt veszed észre mint egy robot be van osztva a teljes életed ilyen "kötelezettségekre"
Na most ebből kitörhetsz de ennek is ára van ahogy próbáltam előzőekben írni, semmi sincs ingyen.
Nyilván eljuthatsz oda, hogy pénzügyileg teljesen független vagy . Ez kb az az állapot, hogy a "vagyonod" önjáró már. Ez lehet pl van egy/több céged aminek csak tulajdonosa vagy , de nem végzel ott konkrét munkát, osztalék, kamat jövedelmek, ingatlanok bérbeadása stb stb. Ami jövedelmeknek az előállításában semmiféle napi rendszerességű kötelezettséged nincs.
Aztán vannak ennek az útnak különböző fokozatai ahol éppen járhatsz. De mindegyiknek ára van vsz. Esetleg annál nincs aki örököl egy akkora vagyont amit ha akarna sem tudna elkölteni. :) Ennek is van egy ára mert hány ilyen emberből lesz egy elkényeztetett , narkós, alkoholista , pszichiátrián kezelt agybeteg , elég megnézni néha a médiát.
Szóval már én sem tudom mit akartam ebből kihozni, de ez jutott eszembe a témáról. :)