Re: Büdös a hitel
Előzmény: #538996"az h a NAV felszólít töröl stb nem jelenti h nem bűncselekmény, sőt gyakran épp a NAV tesz feljelentést h szerinte adott esetben az is van."
Mindaddig, amig nem jár le az UTOLSÓ határidő a mérleg beadására, azaz nem törlik a céget, addig az csak késedelemben van és ez ÖNMAGÁBAN még nem bűncselekmény. Amikor esetleg törlik a céget, akkor majd megindul az eljárás, amiből bűntetőügy lesz, akkor a nyomozás lezárása után esetleg megállapításra kerül az, hogy azért nem adták be, hogy megtévesszék a részvényeseket. Akkor válik bűncselekménnyé.
"Mivel az, bárki feljelenthetne most is a beszámoló elmaradása miatt mondván h „ezzel a vagyoni helyzetének áttekintését, illetve ellenőrzését meghiúsítja”, és ott indul h a nyomozóhatóságnak ki kell vizsgálni."
EZT mondtam eddig, BÁRKI feljelenthetne és AKKOR vizsgálódhatna a hatóság.
Te viszont még azt sem döntötted el, hogy a sz*rkavaráson kívül mi mellett érvelj, amellett, hogy ez a cég csodás feltámadás előtt áll, vagy a csődben, hogy inkább befektetni kell, vagy menekülni, hogy bűncselekmény-e az, hogy nem adta be a mérleget, avagy, hogy jó lenne-e az, ha bűncselekménynek tartva mindezt bedöntenék a céget.
Ennyi sz*rkavarás önmagában is megmutatja, hogy mennyire nem a részvényesek érdekelnek, hanem csak az önigazolás és önimádat, hogy okost akarsz játszani. Ezek után ugyanis végtelenül undorító mások konkrét véleményét fikázni és ekézni, de tudom, hogy a magadfajták ebben élik ki magukat, így mindez nem neked, hanem azoknak szól, akik olvasnak és esetleg nem látják át, hogy csak az árkot ásod, nem pedig kötelet nyújtasz a lenn lévők felé.
"A szabály eleve sem rögzít 75 napos moratóriumot és a hivatalból üldözendő sem úgy megy h minden cég mögött 1 rendőr hanem azzal kezdődik h vhogy a hatóság tudomására jut, azaz ez párhuzamosan is futhat utólagosan is, nézz csak utána."
ROTFLMAO. Eddig jópáran beidéztük a TÖRVÉNYT, hogy +30 nappal a cégbíróság átadja a NAV-nak az ügyet, akinek KÖTELESSÉGE +30 nappal (és bűntetéssel) felszólítani az adózót a beadásra, majd +30 nappal MÉG EGYSZER, és ezek után küldheti meg a kérelmet a cégbíróságnak a törlésre. Mindeközben bármikor, ha a mérleg beadása megtörténik, az eljárás megszűnik, ezt úgy hívják, hogy "ártatlanság vélelme", amit a hatóságoknak BE KELL tartania.
"De persze nem ez az alapkérdés hanem h kell-e itt a topikban ekézni a céget."
Mivel ez a cég topica, így természetesen itt lehet ezt megtenni és nem máshol. Mondom én, hogy ideje lenne eldöntened, hogy a cég mellett állsz és véded őket az ekézéstől, vagy a részvényesek mellett, hogy ekézzed a céget. Azért nem ártana, ha színt vallanál azoknak, akiknek a "műsegítséged és műegyüttérzésedet" próbálod meg eladni.
"Egyrészt nyilván minden véleménynek helye van, másrészt akik olvasgatnak gondolom nem az utsó beírásra néznek rá és az alapján vásárolnak"
Ezért nem mindegy, hogy ott "warning" van, vagy "agit prop". Ebben pont igazad van, és ezért is írják be sokan még egyszer az agit propagandára, hogy az agit propaganda.
"De mi van ha nem csótánycég csak lúzerféle, v ha csótánycég is aki beragadt mind szívjon?"
Én nem tudom ki a csótánycég, meg a csótánynépség, mert én soha nem írtam ilyet. Esetleg címezzed a kérdésedet annak, aki róluk értekezett, hogy mit ért rajta, ha számodra nem világos.
"Feljelentett alázott bedöntött cégen mit hajtasz be?"
Akkor most jó, hogy nem lép a hatóság, hogy bedöntse idő előtt a céget, vagy rossz? Azért ezt nem ártana eldönteni, hogy jó-e az, ha valaki még ki tud szállni, vagy rossz... mondjuk kezdetnek nem ártana ha tudnád, mi az érdeke azoknak, akikről értekezel. Most már a te érdeked sem érthető.
"állítólag a vállalkozói szférában vagy, tudnod kéne."
Én bele sem mennék olyan üzletekbe, amiket a fo-s-tar művelt. Ha csak felmerül, hogy valaki nem fog fizetni, akkor azonnal megindítANÁM a szükséges lépéseket, amilyen gyorsan csak bírom. Ezt is javasoltam eddig is. A veszteséget le kell írni, és nem azon kell csámcsogni, mert nem marad idő pénzt keresni.
"És itt a felelősség h mit mantrázol: hülye fax vagy húzd le magad a wc-n"
Mutassad meg, hol írtam ilyet. Ez a te mondatod, amit végtelenül undorító tróger módon a számomba akarsz adni, hogy majd erre hivatkozz. De ez a ti stílusotok, megvetendő, legalja módszertan.
"Te nagy magyar(kodó) vagy, felmérted ezt?"
Hogy is jön ide a magyarkodás? Ja igen, megint jön a mocsokba taszítás a téma lezüllesztése, mikor már látható, hogy nem maradt érved. Te még csak azt se döntötted eddig el, hogy a sz*rkavaráson kívül tulajdonképpen mit akarsz elérni.
"és örülök h taníthattalak :-)"
Ne hari, de erre az aljasságra, sz*rhabosításra nem vagyok vevő, ráadásul "tanítani sem kell rá", mert felismerem.