Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Büdös a hitel

Előzmény: #538788

"és nem visszaélve azzal h itt nem moderálhatsz ki :-)"

*

Általában csak azt moderálom, ami személyeskedő és amiben például valami nyikhaj nyiltan és komolyan lenácizza (NSDAP) személyemet, ami egyébként az olvasók nagy száma miatt kimeríti a rágalmazás fogalmát. Jobb lenne ezek után inkább csendben maradni vagy megköszönni, hogy nem bűntetőügyet csinálok ebből, hanem magasról téve rá, válasz nélkül kimoderálom ezeket a hozzászólásokat, valamint azokat a liberálnáci forradalmi reagálásokat, ami tiltakozik a szerzett jogaimmal való (moderálás az általam indított topicban) élésem ellen és azt akarja tőlem elvitatni, ami neki nem, de nekem jár az adott topicban. Az ajtó nyitva áll: Bármikor kimehetsz. Ha maradsz, akkor megszoksz.

*

Az idézett törvényben az szerepel, hogy HA az derül ki, hogy valaki AZÉRT nem ad be mérleget, VAGY sérti meg a számviteli törvényt, hogy valótlan képet mutasson be, akkor az (tőzsdei cég esetén 2-8 év) bűntetendő. Vagyis egészen nyilvánvaló, hogy ez a törvény arról szól, hogy ha egy eljárás erre az eredményre jut, AKKOR alkalmazható ezen jogszabály.

Ha ez egy hivatalból üldözendő cselekmény lenne, akkor nem lenne +30+30+15 napos határidő a késedelemre, és ezen az alapon az egy napos késedelem is bűncselekmény lenne, ennek ellenére mégsem tömeges bűntetőügy lesz abból, ha valaki KÉSIK(!) a mérleg beadásával. Nomeg, akkor már június 1.-el hivatalból eljárást kellett volna indítani a fo-s-tar ellen.

Mivel egyelőre csak felszólították őket és határidőt szabtak ki a beadásra, így jelenleg CSAK KÉSEDELEMBEN vannak, de nem követettek el bűncselekményt, vagyis az általad idézett jogszabályra hivatkozni teljes tárgyi tévedés.

"Egypárszor leírtad h ez nem bűncselekmény, pedig láthatod h de."

Azaz láthatod: NEM az.

"Azt látni kell h ebben a topikban a figyelemfelhívás ideje lejárt sztem, azt megtették Lupin úr Ex Spade amikor még a kiszállási pozíció szempontjából funkciója lehetett."

Még most is sokkal többet ér a részvény annál, mintha kiderül, hogy nincs mérleg, és hivatalból törlik a céget. Ezért nem mindegy, hogy valaki aggodalmát fejezi ki egy céggel kapcsolatban, vagy agitál mellette.

"És akik nem szálltak ki sem f@szfejek"

Ezt a szót is csak te használtad, ez a te gondolatvilágod, én senkit sem hülyéztem le azért, mert ebbe a részvénybe tette annak idején a pénzét.

"Absz érdekeltség nélkül is részemről ami érzékelhető h a cég nagy bajban van, beszámolóhiánnyal hitelhiánnyal követeléseivel stb küzd – de mondd, te az úttesten elgázolt macskákba is belerúgsz?"

Nem, de ha csak úgy tudnám kikerülni, hogy közben balesetet okoznék, akkor gondolkodás és minden szívfájdalom nékül mennék át rajta és tényleg legszivesebben lepofoznák azokat az álentellektüelleket, akik ezek után azon vernyákolnának, hogy milyen szívtelen vagyok.

"a nagyívű polihisztor és filantróp gondolkodóéban, akinek látni és láttatni szeretnéd magad"

Én nem szeretném ilyennek láttatni magam, ezért is meglepő, hogy ilyen hízelgő kép alakul ki rólam :)

"inkább azt vetném fel h nah részvényesek akkor most mit is tehetnétek."

SALE-SALE-SALE. Vagy valaki tegyen feljelentést, hogy elsők között legyen azok sorában, akik ESETLEG pénzhez jutnak. Vagy adja el a részvényeit, kösse le betétbe, longolja meg a részvényt 10x áttétellel arra az időpontra, amikor már felfüggesztenék a céget ha nem ad be mérleget, azon az áron, amin eladja a részvényt. Ez utóbbi esetben ugyanis vagy visszakapja a részvényeit és még pénze is marad, vagy nem veszti el a pénzének a maradékát. De ezeket már annyiszor leírtam és leírták előttem, hogy hihetetlen. Pont ezt számonkérni? :)

Egyebekben ebben a topicban a fo-s-tarról folyik az értekezés, nem pedig a részvényesekről. A kettő nem ugyanaz. Tudod, ez egy olyan dolog, hogy ha a konferencia arról szólna, hogy hogyan lehetne a macskák úttesten való átszaladását megakadályozni, akkor tök értelmetlen azon felszólalás a közönség soraiból, hogy most azonnal hagyják abba az erről való beszélgetést, mert előző nap elütötték a macskáját és hogy milyen kíméletlenség az erről való beszélgetés. EZ A TÉMA, NEM AZ Ő MACSKÁJA. Ha képtelen ettől elvonatkoztatni, akkor a hiba nem az előadásban van, hanem az ő készülékében.

"Sokkal inkább az h hívjátok már fel azzal h van részvényem/kötvényem én is szívok veled együtt, tehetek-e vmit és hátha."

És most énekeljük el a kommunista internacionálét! Vagy nyissunk új QuantumXXL topicot, vagy nyissuk meg újra a sok topicot, amiben a vesztesek háborognak, akik korábban kevélyen kérkedtek a "sikerükkel". Kicsit furcsa volt látni azt a személyt abban a topicban, aki korábban egy másik forumon kevélyen, dölyfösen és arrogánsan agitált és szervezett be mindenkit a céghez, sőt mi több, még hitelt is vett fel(!), hogy még több pénzt tolhasson bele, mert ő okos, és csak a szemének hisz. Azóta egy kibírhatatlan bunkó lett belőle arrafelé, de ennek ellenére semmit sem tanult. Az ilyen emberek arra ítéltetnek, hogy állandóan elvesszék a pénzüket, mert az egyrészt nem érdekli őket(!), másrészt nem törődnek vele. Aki ilyen, az ne tőzsdézzen, nem neki való, mert semmit sem ért belőle. Ezt pedig le lehet és le kell írni, hogy azok, akik ebből az esetből nem tanultak, azok lehetőleg ne kövessék el ezt a hibát még egyszer.

Egyszerűen a mai napig nem tudják elfogadni az emberek, hogy a tőzsdén veszíteni is lehet és azonnal összeesküvést, államgyalázást, kormánygyalázást, mindeki másnak a gyalázását váltja ez ki, csak hogy nehogy azt kelljen beismerni, hogy ő volt a hülye és ő tehet róla.

Pedig ha a tőzsdén valaki azt nem tanulja meg, hogy mindenről ő tehet és mindenért ő a hibás, akkor totális vagyonvesztésre van ítélve.

"Lehet h semmit, de lehet h segítség is jön így, van erre példa bőven. (És a jó szónak, pozitív hozzállásnak is óriási szerepe van, erőtadó szerepe, kb semmit se tud az életről aki ezt nem tudja :-))"

Az meg kötöznivaló hülye, aki azt hiszi, hogy az érzelmeknek bármi értelme lenne a tőzsdén. Talán nem véletlen, ahogy Arsene Lupin tökélyre fejlesztette az érzelemmentes beszédstílust (nem cinizmust!), de egyebekben "pozitív hullámok" sikerességét a Kelly Hőseiben láttam utoljára.

"De azt azért lásd h a BÉT szabályzatait működését a PSZÁF hagyja jóvá felügyeli és őt meg köti az EU, ahol elég deklarált lefektettett cél a befektetők védelme."

A befektetők védelme nem kisdedóvót jelent, a BÉT esetében pedig erről értekezni a korábbi esetek után több mint megdöbbentő. Azt kell megérteni, hogy ha a BÉT szabályzatába ez a működés nem ütközik, akkor a PSZÁF-nak nincs joga beleszólni abba, ahogy ez a magánszerencsejáték társaság működik. Egy mérleg be nem adása tipikusan nem Pszáf hatáskör. Mondjuk igen érdekes kérdés lenne, hogy mit tenne, ha valaki feljelentené a céget (és a BÉT-et!) náluk ezen ügy kapcsán, de ez a kérdés mindaddig anakronisztikus, ameddig nem lesz EGY ÉRINTETT, aki feljelentést tesz.

"És ha kitekintenél az eleféntcsonttornyodból látnád h ez egyre inkább meg is valósul, szal nem arról szól h ha hülye vagy szívjál mert ált nem azért szívsz mert hülye vagy (nem te :-))"

Mindenki magából indul ki, ilyen vagy te.

"a mentés lenne a részvényesek érdeke"

És ez ügyben pontosan mit is fogalmaztak meg azon kívül, hogy dögöljön meg a kormány?