Re: nincs cím
Roberrtto Előzmény: #533668Régimódi világlátás ez szvsz.
Sokak számára a face egyet jelent az internettel és bizony a jólkereső városi réteg egész nap a mobilján facebookol. És ha valakiket meg lehet szólítani a reklámokkal, akkor ők azok!
Nézd csak meg, hogy mekkora reklámbevétele van facebooknak, elég szép kis szám és elég szépen nőt is az útóbbi években.
Mindezt úgy írom, hogy iszonyat gagyinak tartom az egész facebook dizájnt és az egész facebookozást, számomra nem fontos dolog ez, de a mai átlagembernek igen és ez a lényeg.
Lehet, hogy egy nagy lufi, nem vitatom, az is lehet, de az is, hogy egy ökoszisztémát építenek a facebook köré ami jócskán túlmutat a közösségi iparágon.
Amúgy ha igy nézed midnen lufi, ki tudja, Jobs elment sajnos, lehet az apple is innentől egy nagy lufi lesz, pár év és visszamegy 50$ alá. Semmi sem lehetetlen.
Minden az adott cégen múlik, jelenleg az apple és a facebook is monopol helyzetben van, nincs kihivójuk, a google és a microsoft nem az az applenek, mert nem azon ársávban versenyeznek. Egy-két prémium android telefon és majdani wp8 esetleg megszorongathatja iphone-t, de sok ember nem is azért veszi apple terméket, mert annyira szüksége van rá, hanem presztizs miatt. Szerintem amúgy win8/wp8 megjelenésével semmi se szól apple mellett a presztizsen kivül!
Facebooknak meg se közel se távol nincs kihivója közösségi médiában, nem, google+ nem az, nekem is van androidos telefonom és van profilom, de még soha nem léptem be.
Elhiszem, hogy sok a kamuregisztráció facebookon, de mégiscsak rengetegen hazsnálják is, plussz ha megnyilna kínai piac az egy óriási robbanás lenne, szvsz 1 év alatt, csak kínából jönne 100-200 millió felhasználó. (akik ténylegesen fent is vannak, nem kamuregisztrátorok)
Mindegy, aki úgy érzi, hogy neki ez rázós az hagyja ki, ezt is meg nokiát is, nyilván van benne kockázat, pl facebooknak iszonyat nehéz lesz betörni a telefonbizniszbe, de ha megveti a lábát akkor sizonyat árfolyamok lehetnek.