Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #533562

Nem hiszem, hogy 5% körüli forinthitelre lehetne cserélni, ezt teljességgel valószínűtlennek tartom, ilyen százalék környékén a devizahitelezés csúcsán volt CHF hitellehetőség. Ez akkora kamattámogatott hitel lenne, ami nem fér be a költségvetésbe még 5% jegybanki kamatnál sem. Több száz milliárd lenne évente, erre nincs pénz és nem is lesz pénz. Tényleg nem.

Ugyanakkor az árfolyamrögzítés elutasítottságát tényleg nem értem: Ha valaki beteszi kamatozni azt a pénzt egy bankba (akár ugyanabba), amit megtakarít az árfolyamrögzítésen, akkor több pénze lesz öt év múlva, mintha fizeti össze-vissza, de mindenképpen magasabb árfolyamon a törlesztőrészletet.

Tudomásom szerint ugyanis kamat nincs azon a számlán, csak tőketartozás és az is szabályozva van, hogy öt év múlva mi a maximális emelkedés, ami a részletekben létrejöhet, vagyis nincs olyan kimenetel, hogy 30%-al emelkedjen a törlesztőrészlet.

Tehát, ha valaki félre tudja tenni a többletet, akkor annak ez óriási üzlet pénzügyileg, kockázatmentes haszon, akinek meg nincs erre pénze, ott meg főképpen érthetetlen a számomra, hogy miért nem választják ezt a lehetőséget.

Én csak azt tudom elképzelni, hogy azok választanák, akik már nem választhatják, mert akkora a problémájuk - akik pedig választhatnák, azok tudják fizetni a hiteleiket.