Regisztráció Elfelejtett jelszó

vegetáció

lagwagoner

"Miért nem megy máshová, ahol jobban kereshetne, többet kereshetne? Azért, mert nem így van. Csak a szájuk jár, de valójában semmi esélyük sem lenne a határokon túl."

Pont ma állapítottam meg érintőlegesen, hogy lám-lám eljött/eljön az az idő amit régen is mondtam, hogy a vegetálásért is keményen meg kell majd dolgozni (tetszik nem tetszik). Bizony a munkanélküli képzőből kijött egyetemista/főiskolásnak lehet, hogy meg kell emelni a kis fenekét és kezdhet dobozokat pakolni. Nem szégyen, ha nekem is azt kéne csinálni azt csinálnám, ha ügyes vagyok úgy is apránként előrébb lépek vagy lepattanok egy jobb helyre. Ha meg nem, jó helyen vagyok hisz képességeimhez ez illik.

Sajna önkritika nincs nagyon sok emberben, és ahogy többször utaltál rá, az fáj nekik, hogy (tényleges) munka nélkül nem lehet elvegetálni ( a híres sör/12 éves viszki, virsli/mangalica kolbbász, TV/HD projektor analógiád), mert a legtöbb embernek ez elég, de az járjon nagyon és legfőképp mindig. Mind ismerőseim, mind rokonságomban van ilyen, és hamar rávezetem arra, hogy bizony barátom 80%-ban te vagy felelős sorsodért. Nekem is vannak olyan vétségeim, amiért magam tartom (nagy részben) felelősnek. Ennyi.

Na de miért is alakult ez ki. Ahogy érintőlegesen, de tényleg volt egy 10-20-40 év amikor állami transzferekből, később svarcból (bőséggel volt fekete munka, amit nem most nem is adózás szempontjából bírálok, csak ugye a jobb fekete munkából nem sokan vannak akik félre raktak volna apránkén, így most szembesülnek, hogy mikre nem jogosultak) el lehetett éldegélni, sőt még prémiumra is jutott a jobbaknak. Na most a jobbak pattantak külhonba, és maradék itt maradt ahogy írod. És most kedves _AT_, légy kicsit lélekturkász: kit hibáztassanak, hogy ideologizálják meg rossz helyzetüket, saját maguk felelősségrevonása nélkül?

És ahogy Bendeguz is utalt rá, sajna itt Magyarországon (bár más országban is vannak: szerintem KKE-i jelenségről van szó szerintem, de bárki megcáfolhat. Kár Nyugathoz hasonlítani minket: nem azért mert különbnek gondolom őket, hanem mert más a (gzd.politikai)történelmük) bizony azon ötleteket sem támogatják, ami számukra hosszútávon előny (és lehet fájdalmas önbeismeréshez vezet), csak a rövidtávú -esetlegesen destruktív- előnyöket nézik.

Vicces, de nem kedvelem a FIDESZT, sosem volt szimpatikus, nem is lesz, és lehet kritizálni sok lépését (illetve annak cizelláltságát), de úgy látom számos olyan pont van, ami előrelépés a korábbi filozófiához képest (nem kiforrott, de előrelépés): így redukálása az állami transzferek osztogatáánaka a szavazók bebiztosítása érdekében, meg a fogyasztási adókra való hangsúlyáthelyezés (bár lehetne drasztikusabb a munkát terhelő adóék további csökkentése, mert kb. most is akkora mint az 5 (!) kulcsos SZJA rendszerben, mert a járulékteher megnőtt. Ezt egy FIDESZ szavazó ismerősöm számolta ki pedig). Szóval ahogy hallgatom az MSZP, DK, LMP nyilatkozatokat félek, hogy a gyári munkás megint gazdag ember lesz az ellenzék szemében, a szolidaritás jegyében (érted _AT_ miért írom ezt?), most még/már jobb útra léptünk rá, és lehet elvérzés lesz a vége, de vannak jó pontok, amiket az előbb említett megsavanyodottak -érthető okokból - nem fogadnak el.

Szóval te ezt a témát szokás szerint a média (HAMVAZS) irányába toltad el (véleményem szerint ők lehetnek azok akik megélnek ebből, ahogy értelmeztem írásod), azonban sokkal többrétűbbek az okok. Én üdvözlöm a (termelő) munka támogatását, munkateher csökkentését, de legfőképpen, azt ha hagynak magamról (!) öngondoskodni, és nem nekem kell sáppal majd megfizetnem az általad írt "szerencsétlenek " ingyenélését itthon a szolidaritás jegyében. (A valódi (!) elesetteket, betegeket, nyugdíjasokat (akik befizették tisztességgel a járulékokat), azonban igen is transzferálni kell, kérdés ki az elesett, és ki a gazdag ember. A 3 diplomás munkanélküli bölcsész nem elesett, a 170e nettót kereső több műszakba járó melós pedig a közhiedelemmel ellentétben nem gazdag ember).