Re: értékrendek avagy a társadalmi hanyatlás gyökerei
matgab Előzmény: #514174on line beszamolo Portugaliabol...
Lisszabon gyonyoru kornyezetben van, szep epuletei vannak, jo az ido, mi kellhet meg az idealis feltetelekhez. Az arak nem veszesek, bar a szolgaltatasok termeszetesen dragabbak, mint Magyaro-on. A kajak finomak, az italaik jok, bar sorbol szinte mindenhol csak poharnyit lehet kapni, mig uditobol pl. csak 2 deciset. tiszta orulet, en a sorbol a korsot szeretem, az uditobol meg a fel litereset.
Erdekes meg, h csokoladejuk szinte alig van, kozertben kifejezetten keresni kell altalaban, hogy hova dugtak. Fagyijuk sincs nagyon, eddig egyszer ettem, de tobbet nem is fogok, mert egy vekony tolcserre tesznek ra nagy gombocot, ami mindjart el is kezd mindenhol csopogni. El lehet kepzelni, hogy milyen latvanyt nyujtott a feher nadragomon a sarga es barna foltok gyanus kevereke (csoki maracuja fagyi volt).
Ami miatt megsem idealis az az, hogy, mar itt is labat vert a kozmopolita liberalis ertekrend...
Ejjel lemesz a pub-negyedbe, es 3 percenkent kinalnak mindenfele drogot. Rendor persze egy szal sincs, aki zargatna a deal-ereket.
Meg azt is latni, hogy maga a tarsadalom nem tart ossze, mindenki egyenileg akarja "megnyerni" az elete versenyet es az idealis korulmenyek ellenere nagyon sok koldussal lehet talalkozni.
rengeteg nep el errefele, afrikai, brazil, del amerikai latinok, azsiai meg minden fele. De az egesz nem alkot egy egyseget, vagy legalabb egy soknemyetisegu kulturat, inkabb amolyan egymas ertekrendszerenek lerombolasarol szol a dolog.
Itt fordult velem elo eloszor eletemben, ami meg soha, hogy belemkotottek fizikailag az utcan, konkretan drogdeal-erek ejjel hazafele menet ki akartak rabolni, de szerencsem volt es gyors is voltam, ezert nehany okolcsapassal megusztam, plusz mondjuk az ingem elszakadt. Ezek a drogosok teljesen kiszamithatatlanul viselkednek, es abszolut nem normalisak.
Csak megis szomoru belegondolni abba, hogy valoszinu hozzank is el fog erkezni par even belul ez a vilag, amikor a drog mar ilyen szinten fogja befolyasolni az emberek eletet, es nem fog semmi gatat szabni neki.
De lattam en most delutan itt helyi alternativ-anarchistaszerusegeket is. Kb. 100-an lehettek, es egy lakas elso emeletet es foldszintjet sajatitottak ki maguknak es olyan hangosan hallgattak bombolo "zenejuket", hogy sztem 3 utcaval odebb sem tudott aludni vagy pihenni senki... Brutal lehet itt is lakni...