Re: Friss, ropogós, illatos hitel
Muskatli Előzmény: #522265"Ez egy kényszerhitel"
Ugy latom, h ezuttal nem vette a faradtsagot, h mielott ideokoskodna kiguglizza mit is jelent ez az ujabb nagyivu tudalekos mondasa, h "kenyszerhitel"
A kenyszerhitelt az a bank ad egy cegnek aki mar elotte is hitelezte az adott nem tul rozsas helyzetu ceget, es ugy hataroz, hogy meg ad tovabbi hitelt abban remenykedve, hogy ezzel eselyt ad a cegnek a talpraallashoz.. A masik verzio az, h a ceg fejreall es akkor a bank elbukja a jelenlegi kintlevosegenek jo reszet, de inkabb ad tovabbi penzt a tulelesben remenykedve..
De a legklasszikusabb amikor lehivnak egy bankgaranciat, aminek az ellenerteket a ceg nem tudja megfizetni a banknak, akkor kenyszerbol a banknak nincs mas valasztasa minthogy kenyszerhitelt nyujtson a cegnek.
Estar eseteben semmi de semmi kenyszeruseg nem merult fel... Ugyhogy sikerult mellelonie megint...
Ha meg a ceg szempontjabol gondolja, akkor az nem "kenyszerhitel" hanem kenyszerusegbol felvett hitel... Ne keverjuk a szezont a fazonnal.. A uzemanyagkazattas "ugy" ota a definiciokra harplis vagyok.. :))
De akkor nekem is van "kenyszerhitelem", mert amikor megvettem a lakasomat en is kenyszerusegbol kenytelen voltam hitelt felvenni. Meg azok a cegek is kenyszerhelyzetben vannak akik be akarnak ruhazni es kenytelenek hitelt felvenni.