Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #521632

SZERK: sbbacsi, plz ne itt offoljál, mert már megint reagálok rá... én meg nem szeretnék offolni.

OFF

sbbacsi, nem akarsz gondolkodni, pedig szerintem képes lennél rá.

Nekem mint írtam, van EUR és HUF számlám is. Szerinted perpillanat melyiknek a kifizetése és értéke miatt izgulok jobban? Mert ugye, amit egyáltalán nem beszéltek errefelé az az, hogy vajon mi lesz azon (magyar/európai KKV) vállalkozásokkal, akiknek EUR-ban van a számlája, mondjuk multiknak számlázás esetén igen régóta - erre most elképzelhetővé vált az elképzelhetetlen, az hogy nem lesz olyan valutanem(!), amiben kibocsájtotta azt. Akkor kenhetem a hajamra? Adót előre befizetve utána komplett bukta az, hogy nem ér semmit a számla? Ehhez képest a hiperinfláció is maga a létbiztonság.

Mert az lehet, hogy a forint a külföld szemében hol ennyit, hol annyit ér, de azért az egy pénz, ami mögött egy ország áll. Viszont nézzél fel, és nézzed meg, hogy az EUR mögött lassan már senki sem áll, mert mindenki inkább szabadulni szeretne tőle, akinek rossz, mert erős, az azért, akinek meg baromi sokba kerülne a fenntartása az azért.

Ugyanakkor akinek fizetnie kell a megmaradásáért, az sem engedheti meg, hogy ebből kilépjen az, akinek rossz, hiszen akkor megszűnik az adóssága, akkor viszont fizetnie kell - na ez a 22-es csapdája.

Szóval legyél szives nem állandóan butaságokat beszélni, hanem gondolkodni, hogy mekkora probléma az EUR és ehhez képest mennyire problémamentes a HUF.

Csak a példa kedvéért képzeljed el azt, hogy a görögök kilépnek, bankokat zárolják, erre megindul a népvándorlás EURópába az ATM-ekhez pénzfelvételre... elképzelni is rossz, hogy ez mivel járna.

Mig pár éve azon voltam, hogy mindent EUR-ra konvertáljak, amit csak lehet, most igyekszem mindent forintosítani.

"Igaz hogy autó az megint trabant lesz, banán az nem lesz, de a miénk."

Így igaz. Megint trabant lesz nálunk, máshol meg könnygáz és molotov koktél. Banán természetesen nem lesz, de legalább lesz almánk. MI nem fogunk éhen dögleni, mert lesz MIÉNK, másnak meg semmije nem lesz, mert mindent kitalicskáznak tőlük, vagy pénz hiányában anarchiába fulladnak.

"Viszont onnan felépíthetjük a magunk gazdaságát. Megint a vas és acél országa lehetünk, hiszen ez már ment nekünk régebben is."

Lehet bohóckodni, de csak nézzél fel egy picit, hogy a hülye németek (akik közismerten nagy vas és acél nagyhatalom) mekkora gazdaságot épített és hogy hol tart. Tudod, nem az volt a nagy baj, hogy a vas és acél országa lettünk, hanem az volt a nagy baj, hogy ostobán csináltuk mai szemmel - de egyáltalán nem feltétlenül ostobán az akkori szemmel.

"Aztán jöhet a magyar narancs és a magyar Ipad is."

Jöhet a magyar gyümölcs és a vezetékes telefonok reneszánsza, mert az utóbbit tudjuk mi is gyártani. Nem mintha ezt a világot kívánnám (vissza), de ha előrenézel, hogy Európa az elkövetkező 10-30 évben semmi mást nem fog csinálni, csak vagy adósságtörleszteni, vagy polgárháborúzni, akkor nem is olyan rossz irány. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ahogy kitörne a botrány jönnének a határzárak kelet felé...

"Ébresztő! :)"

Valóban: Ébresztő! Egyáltalán nem vicces a helyzet, és baromira nem arról szól, amivel bohóckodni szeretnél.