Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: uram-bátyám kapitalizmus

Előzmény: #520184

"A struccpolitikát aláirom, de neked tollas a hátad!"

Szőrös :)

"Nem veszed észre, hogy olyan vagy, mint egy modernkori gépromboló, aki megmegyarázza, hogy a gép energiát fogyaszt --> az energia erőmüből jön --> az erömü kárositja a környezetet --> és ebből lássatok csoádát, levonja a végkövetkeztetést

----->>>>> MENJÜNK VISSZA A KÖKORSZAKBA ! (hiszen az környezetbarát volt)"

Ööö, tessék megmutatni, hol írtam hasonlót.

Én azt írtam, hogy a diktatúra és az uzsormaffia rémuralma helyett térjünk vissza a normális élethez, pénzügyekhez és működéshez, vagyis én a rendszer hibáját kívánom kiiktatni a normális működés érdekében, nem pedig az egész rendszert még működésképtelenebbé tenni abban a hitben, hogy "nincs más megoldás".

Magyarán, én azt írtam, hogy a központosítás nyilvánvalóan nem működőképes akkor, ha teljesen különböző területeket akarsz összemosni - például mondjuk egészségügyet az űrkutatással és a tv szereléssel -, hanem akkor érdemes központosítani, ha egyebekben ugyanazt végzed mindenhol azonos területen.

Tehát például egy könyvelés összpontosítása egy cégcsoporton belül teljesen normális, egy backoffice összevonása megint normális, az egységes IT kiépítése egyenesen létfontosságú, de teljesen értelmetlen EGY ügyvezetőt és EGYFÉLE elszámolási rendszert rákényszeríteni a különböző cégekre, mert az nem lehet működőképes.

Ha tehát a központosítás egy EREDMÉNYE lenne annak, ahogy konvergálnak az országok egymáshoz és már szükségtelen a helyi irányítás, hiszen ugyanaz van mindenhol - akkor nyilván értelmetlen lenne az ez ellen való ágálás, hiszen semmi értelme ugyanazt több helyen csinálni.

Ugyanakkor akkor, amikor egyre inkább divergálnak egymástól az országok, akkor anná inkább szükséges a helyi irányítás, hiszen teljesen más a helyzet mindenhol - és így nyilván értelmetlen ezek lerombolásának a vágya, hogy "majd a pártközpont jól megmondja az embereknek, hogy mi a jó".

Ez erőszak, államszocializmus, vagy diktatúra, de semmiféleképpen és semmiféle formában nem liberalizmus, avagy szabadság, netán a megoldás felé vezető út.

Ebben a kontextusban tehát pont arról értekezem, hogy az nem fejlődés, amikor lerombolod a demokráciát és a helyére pénzügyi diktatúrát építesz ki. Az a terror és erőszak, különösen pedig akkor, amikor azokra bízod ennek a megvalósítását, akik az egész problémakört létrehozták, amit most meg kellene oldani. Ez a fából vaskarika és a struccpolitika: Azt mondani, hogy nem baj, hogy a kecske felzabálta a káposztát, azért tegyünk meg szakértőnek, hiszen ő ezek után aztán biztosan ért a káposztához és nem is lehet mást elképzelni, csak azt, hogy szakértő legyen azon a helyen...