Re: uram-bátyám kapitalizmus
rbbj11 Előzmény: #520106ki mondta, hogy az EU jelenlegi iránya liberalizmus?? Épp erre hívtam fel a figyelmet, h. te kreálod össze a dolgokat vmiféle összeesküvés elméletben. Lehet szó külön az EU pénzügyi centralizációjáról és teljesen másik dolog a piaci liberalizáció.
Ha a liberalizáció érvényesülne, akkor szépen csődbe kéne menjen egy rakás állam, drasztikusan le kéne értékelnie az árait. Bár ez a drasztikus, ahogy a piac mindig az, de én ezt is tartom jó megoldásnak. Ha liberálisak lennénk, akkor az Eurozónát hagyni kéne felbomlani. De ki állította az ellenkezőjét rajtad kívül?
Az meg butaság, hogy nem megoldható a valódi fiskális unió. Nem tartok itt pénzügyi előadást, veled ellentétben nincs időm oldalakat írnom és kedvem se, mert ablakon kidobott pénz (nekem az idő pénz, sőt még értékesebb). Nem lesz tőle előbbre a világ. Csak egyszerűen olvass utána, a dolog megoldható. A lényege: ezentúl nem költhet majd minden tagállam annyit, amennyit akar, hanem azt jóvá kell hagynia az EU-nak. A nyugdíjakért meg úgy ált. nem aggódnék, mert megszűnőben van az egész intézménye. Eleinte csak csökken az ilyen jellegű zseb és végül el fog tűnni.