Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Skót duda

Moneywheel Előzmény: #517214

Kifejezetten NEM mondtam és NEM is gondoltam, hogy az FB - nek vagy bármilyen más részvénynek "maximum és eleve felső korlátja" lenne.

Elfogadom azt az árfolyamot amit a piacon a kereslet és a kínálat határoz meg. Nem akarom kitalálni azt, hogy valaminek más az értéke vagy itt vagy ott lenne a korlátja, alul vagy felül értékelt stb.

Az ”optimális kibocsátási” stratégia kb így működhetett:

James Gorman (MS): Hello Mark !

Mark Zuckerberg (FB) : Hello James !

James: Úgy érezzük (itt a nagy közgazd elmélet), hogy még lehetne kicsit lökni az árfolyamon akkora az őrület.

Mark: Mégis mire gondolsz ?

James: Bejelentjük, hogy olyan nagy az igény hogy még több részvényt nyomunk ki és egyidejűleg felhúzzuk a sávot.

Mark: Szerintetek menni fog ?

James: Nálunk a srácok (board of directors) azt mondják, hogy menni fog mert ezzel a húzással még ráteszünk az amúgy is felfokozott érdeklődésre.

Mark: Elképzelhető, hogy nem jön be ?

James: Itt minden elképzelhető, de szerintem menni fog. Beszéltünk a Bloombergesekkel is és ők is belehúznak. Egész nap ez fog menni a TV – ben. A mi fiaink is ott lesznek 24 h – ban telefon mellett.

Mark: Ok James, csináljuk. By the way köszönöm, hogy bevezettél az “egzisztencia tételbe az optimális kibocsátási stratégia és az ehhez tartozó idő és kibocsátási árral” kapcsolatos közgazdasági elméletekbe.

James: Szívesen. Ránk mindig számíthatsz. Felkészült szakembereink a legközelebbi IPO – nál is segíteni fognak:)