Re: nincs cím
Trisz Előzmény: #516360Szilvi!
Haladunk egy nagyon rossz irányba. Nézzük hogy jutottunk ide:
- Észrevételeztem, hogy az a „ha megengeded” kicsit erős volt tőled.
- részleges amnézia miatt nem is akartál emlékezni a balekozásra.
- be akartad magad frankózni, hogy neked volt igazad egy olyan vitában, ami nem is
volt. (Árfolyam előrejelzésen soha nem vitáztam, viszont tömésen igen.)
- elkanyarodtál az állampapírok piacára, trendfordulóra, TA témakörére, ezeket is
véleményeztem.
- utaltam egy közelmúltbéli érdekességre. (Amikor 28-nál habzó szájjal osztottad az észt, hogy ebbe a papírba belevenni egy rossz elképzelés, mert fél évig benne áll a pénz. Másnap elindult a papír, te pedig elkezdtél hencegni az itteni nyereségeddel. Akárhonnan nézem is ez sehogy nem volt sportszerű! Ha nyertél mások megtévesztésének szándékával, az sem. Ha hazudtad a nyereségedet az sem.)
- Most megint elkezded fényezni a nyereséges kereskedésed.
Vagyis amint úgy érzed, hogy rosszul jössz ki a vitából, előkapsz egy új irányt. Volt már ilyen típusú vitám és tudom a következő lépést is. Ilyenkor szokott jönni előbb utóbb az aduász, hogy „kilóra megveszlek”. De ha mennénk is tovább erre, az mit döntene el? Ha nekem lenne több nyereségem, vagy kevesebb veszteségem, akkor a tévedéseim nem lennének tévedések? Na ne! Egyébként Kosto erre vonatkozó véleményét mindenkinek ajánlom figyelmébe: A tőzsdei nyereséget mindenki nyugodtan kezelje úgy, mint a kölcsön kapott pénzt. A tőzsde nagyon gyorsan vissza tudja venni. Azt majd csak az örökösök jogosultak megítélni, hogy ki milyen sikeres tőzsdés volt.
Tehát megismétlem régebbi véleményem, amihez tartom magam:
Teljesen lényegtelen egy ilyen nyilvános fórumon, hogy ki mennyi nyereséget realizál, vagy hirdeti ezt magáról. Ennek az ellenkezője sem ad lényegi információt. Itt a tőzsdei folyamatokat igyekszünk elemezni, egy-egy instrumentum árfolyamkilátásait feszegetjük. Persze én egy demokratikus ember vagyok és nem tiltakozom az ellen, ha valaki a saját nyereségével büszkélkedik a fórumon. Akár az aranyaidról is linkelhetsz be képeket. (Előrebocsátom, hogy én abban sem követlek.)
Kosto-ra hivatkozva vallom, hogy sokszor olyan tőzsdéseknek is nagyon jó meglátásai vannak, akik egyébként veszteségesen kereskednek. Nem elég a jó meglátás, azt jól is kell lekereskedni. Ebből következően sincs jelentősége annak, hogy ki milyen ügyes vagy szerencsés a kereskedésben.
Te is többször sejtetted, hogy más tőzsdei műfajban (nem Ph-ban) realizálsz gyakrabban nyereséget. Itt inkább csak barátokat gyűjtögetsz sikeresen. (Forrás: Buxi) Vagyis Ph-val kapcsolatban te sem lehetsz nagyon pluszban. Ehhez képest elég önfeledten balekozol. Amennyiben elfogadod, itt továbbra is véleményeket ütköztessünk. (Ha lehet kulturáltan, egymás minősítése nélkül.) Ha nem fogadod el, akkor maradjunk abban, hogy én még életemben 1 Ft nyereséget sem realizáltam a tőzsdén. De a véleményemet szívesen megvitatom a fórumon. A színvonalas vitákat nagyon kedvelem. Viszont azt is tudom kezelni, ha valaki durváskodik. (Szintén kulturált stílusban.) Volt már rá példa (itt ebben a topicban is)