Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #514839

"4000 milliárd vagy 3000 és hasonló nagyságrendek ott parkolnak a jegybankban ahelyett, hogy a gazdaságba kihelyeznék a bankok. Ez nyilván egy potenciális forrás. Már csak azon kell elgondolkozni miért parkoltatják a jegybankban ahelyett kihelyeznék. Ennek sok oka van, köztük néhány hungarikum. "

Nagyon egyszerű oka van, arbitrázsnak hívják. Az egész arról szól, hogy felveszik pár százalék kamatra a pénzt az anyaországban, itt meg leparkoltatják brutális reálkamatszinten. A világ legjobb ingyen üzlete. Ergo, ez a pénz semmire sem jó, csak arra, hogy uzsorát fizessünk rá, de ez soha, de az égvilágon soha és semmiféle körülmények között nem kerülne hitelezésre a vállalkozásokhoz.

Ez a pénz azért jött be, hogy az MNB-ben parkolva ingyen pénzt termeljen és ehhez asszitál a Simor helytartóság.

Nehogy már azt hidd, hogy azért tartják ott, mert nem tudják máshová tenni, hiszen ez a pénz nem a bankoké, ezt ők úgy vették fel a pénzpiacokon. Sima, mezei uzsorázás, semmi más. Ha az MNB kamat lemegy, ez a pénz azonnal távozik az országból, mert akkor már nem éri meg az uzsorásoknak olcsón felvenni és ingyen kamatoztatni. Ugye mennyire egyszerű is az élet, ha a valós szemeden át nézed? :)

Semmiféle forrás nincs ott, csak a devizatartalék, amit viszont a leggazdaságosabb, legnagyobb hasznot hozóan egyszerűen vissza kellene fizetni. Egyébként ezt már szőrmentén pedzegették is, azaz azt, hogy AZÉRT lenne jó egy új hitelkeret, mert akkor ezt vissza lehetne fizetni. És pont ezért tudható, hogy MIÉRT NEM akarja az uzsorásklán ezt megkötni - az nekik nem üzlet, hogy kevesebbet fizessünk, mint eddig.