Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #514817

"A kelet-eu uzsoratőke elméleted?"

Most nem azért mondom, de ez már nem az én elméletem, hanem időközben közkeletű vélekedéssé vált, most éppen Szlovákia adóztatja meg a bankjait. Ha megnézed Európát, kb ugyanez a kép fogad, csak ott azért nem akkora a kizsákmányolás, hiszen innen lehetett oda a pénzt talicskázni.

"nem tűnik Elég hasonló nagyságrend, mint a többi nagyszabású összeesküvés-elmélet..."

Nincs ebben semmi összeesküvés, egyértelmű tény, hogy ide tolták a kockázatos hiteleket, hiszen a saját anyaországban nem így működtek. Mi ebben az "összeesküvés elmélet"? Ez egyszerű tény.

"Hidd el, egy multi bank nem így költözik ide az országunkba és nem úgy viselkedik, ahogy leírtad."

Nem-e? Akkor áruljad el nekem, hogy így, hogy összedöntik a piacukat, állítólag kifosztják őket, elveszik a vagyonukat és csak nekünk akartak segíteni - mi a francért maradnak itt? Mazochisták, vagy csak nem hallottak még arról, hogy szerinted mit akarnak errefelé csinálni? :)

"És nem a mi nyomorúságunkra dolgoznak ki álságos terveket a háttérben."

Valamit félreértettél: teljesen egyértelmű, hogy ahogy az Ariel nem ugyanaz labanciában és Magyarországon, úgy nem azonos mondjuk a Pápápápá bank a Lajtán túl és errefelé. Csak nézzed meg a kondíciós listákat, feltételeket, és megérted miről beszélek.

Egyebekben én azt állítottam, hogy ennél sokkal nagyobb volt a hazugsággyár, aminek az alapja az volt, hogy a GDP esetében a BEVÉTEL, illetve az értékteremtés oldalára helyezték át a FOGYASZTÁST, vagyis a kiadást. EZ volt az a hazugság, amelyre építve az egész rendszer és piramis kialakult és pontosan ezért dől be az egész.

"Te az utóbbi módon látod/írod le őket. Ez pedig messze van a realitástól."

Nézőpont kérdése. Mivel egyelőre minden azt támasztja alá, amit én írok, nem hiszem, hogy én állnék messze a realitásról. Tessék csak megnézni a PIIGS-et, és máris látod, amit írok: Virtuális gazdaságuk volt, amely az uzsorára épített, és amely csak addig volt fenntartható pályán, amig kelet-közép Európa kizsákmányolható volt. Ahogy ez megszűnt létezni, még fújták egy kicsit a hitellufit, amikor pedig kidurrant, akkor az vitte magával az egész ÚGYNEVEZETT PIGGS ipart, gazdaságot, termelést és GDP-t.

Tényleg nem látod?

Nálunk pont azért nincs akkora dráma, mert kizsákmányoltként eleve nem lehetett annyi pénz odatéve, mint azokba az országokba. Csak most láthatja mindenki, hogy mitől volt "Portugál csoda", illetve, hogy "Miből szirtakiznak egész nap a görögök".