Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #514738

"Prospero beszélt róla, erre te írtál, hogy ezt államadósság csökkentésre"

De nem a kereskedelmi bankok pénzét, hanem a devizatartalékot.

"Azért én olyan jónak nem nevezném amit a számok mutatnak."

Kolléga úr, legyen szíves ezt elhelyezni a világ és Európa viszonylatában, és legyen szíves ennek alapján megítélni azokat. Az, hogy az ember nem repes egy recessziótól, az természetes, de ezt úgy előadni, mintha máshol éppen a visszafoghatatlan növekedés lenne, az teljességgel alantas módszer. Tessék megnézni, hogy máshol összeomlás van, jó esetben recesszió, innentől kezdve nemhogy nem rossz ez az adatsor, hanem SAJNOS teljességgel normális, nem is értem, hogy mit lehetne ezen változtatni a korábbi liberálbolsevik uzsorából GDP növelésen kívül. Nagyon nem kellene abban gondolkodni.

"Magas munkanélküliség, stagnáló államadósság, mínuszos gdp stb."

Tessék európai összehasonlításba tenni az összeomló munkaerőpiac, brutálisan növekvő államadósság, összeomló GDP mellé. Esetleg írd oda a bankmentésEKre szánt egyenként a teljes magyar államadósságot meghaladó összegeket is, hogy a valóságot lássad. Tessék megnézni, hogy Szlovákia sokkal nagyobb adóemeléseket vezet be, mint amit nálunk 2010 óta összesen be kellett vezetni a lakossággal, KKV-kkal szemben.

Ebben a környezetben mégis hogyan csökkenhetne a munkanélküliség, miért ne lenne érdem (pláne az előző két ciklushoz képest!), hogy nem nő, hanem a leértékelt deviza ELLENÉRE IS stagnál az adósság? A mínuszos GDP pedig természetes, ha nincs uzsora, nincs üveggyöngy árusítás, akkor persze, hogy úgy fog kinézni, hogy csökken. PEDIG NEM!

Ellenpróba: Beindul a Mercedes, erre úgy fog kinézni, hogy brutálisan nő a magyar GDP (csökken a GDP arányos adósság, hiány, blablabla), holott valójában MAGYARORSZÁG számára alig fog forrást jelenteni ez a beruházás. Ennyit a GDP-ről.

"De az tény, hogy benne van a kitörés lehetősége ha nem eszetlenkedik el a nagy nem ortodox szemléletekkel."

Csak orthodox szemlélettel lehet menni, amennyiben az orthodoxiát az elmúlt időszakot uraló liberálbolsevik szemlélettel való szembenállásnak fogadjuk el.

Ugyanis ha azt mondjuk, hogy fizessen az, akinél a kvázi monopolhelyzetből származó profit van, hogy vegyük vissza az elkótyavetyélt vagyont, hogy az állam ne csak béna kacsa legyen, hogy ne a KKV+lakosság JÖVEDELMÉT, hanem a FOGYASZTÁSÁT adóztassuk meg, azt egyebekben teljesen normális gazdaságpolitikának hívják, csak bizonyos vallások hívői nem is kívánnak ezzel foglalkozni, mert minimum kereszteshadjáratot vízionálnak ellene.

Csak éppen: Ennek nincs értelme. Amiről beszélünk, az egy kutya közönséges gazdaságpolitika.