Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #512534

"alapokon: ugye leírtál egy hétköznapi példát, de te 100%-os finanszírozásra számoltad ki."

Persze, mert utána ezt írtam: :)

"Ha magas önerőt írnál elő, akkor meg egyszerűen az adódna, hogy akkor az önerőért kell járművet venni, a törlesztésre féretett pénzt fialtatni, és fele tölresztési időnél megvan az eredetileg kinézett jármű, és nincs adósság, a maradék időszak pénzt tud termelni.""

Na várj itt te is elrugaszkodtál a magyar valóságtól :-) (vagy nem értettem amit írsz, bocsi): köztudott volt, hogy a hitelboomban Magyarországon sokan egy kategóriánál nagyobba ültek bele, mint ami megengedhető lett volna. Szóval nem fognak egy VW helyett Daciaba ülni.

"Vagyis ha egy négymillás autot akarsz kétmilka önerővel, akkor jobban jársz, ha egymilláért veszel valamit, "

magunkból indulsz ki megint :-), nem azokból akiket előbbi hsz-okban bíráltál :-) Nem várnak ezzel, és nem járna valami 1 millás "fossal"! nem Te írtad korábban, hogy a magyar nem vár? :-)

"Kolléga úr! Ne tessék ilyen zavaros dolgokat leírni! A 7% THM nem azt jelenti, hogy 7% hozamot kell fizetned, hanem pontosan semmit. Csak tessék megnézni egy számítást, rögtön rájössz arra, hogy a 7% THM inkább 10-11% hozamelvárást jelent"

Tudom: az annuitásos hitelnél értelemszerűen elején tényleg kell a 10-12% hozam, aztán meg csökken ( a csökkenő tőketartozásra eső kamatteher miatt, míg befektetésünk tőkéje és annak hozama nem változik (nem lesz kisebb mint a hitel kamata) optimális esetben). jelzáloghitelnél számolgattam ilyet (10% THM) és az össz. visszafizetendőből kivonva a tőketartozást (marad a kamat, ktg stb.), a tőketartozásnak megfelelő összeget 8-9%-on fialtatva már megérte hitelt felvenni 25 évre ha ceteris paribus utólag minden feltétel adott volt, nem változott :-) És, ha a kamatot kitermeli már megérte, hisz a tőkét visszafizetve apránként jobb mint egyben. De ha a befektetésünk a tőkét (vagy annak egy részét) is kitermeli, az még királyabb :-) Szóval a tőketartozást ne számold bele, hisz az pariban van a befektetésed tőkéjével. Ja és ne ugy vedd, hogy az adott el nem költött befektetés termeli ki a hitel tőke és kamattartozását. Nyilván azt rendes munkával termeled ki, a tőke pluszban dolgozik (egy jószág ez is ami termel, pont.). Most nem a tőkejövedelmből élünket játszunk :-)

"Megint tévedsz, hiszen az állampapírral az államot finanszírozzuk (ami egyébként jó az államnak) de nem a gazdaságot."

Nem értesz: a gazdaságot a vásárlással segítjük.

"Egyebekben csak számolj utána, ha 8%-ot fizet az állam, és ezen még keresni is akar legalább a bank, akkor hogyan jönne ki 7%-ra az elvárt hozam? :)"

nem figyelsz: a képzeletbeli kamatcsökkentés után vagyunk 2013-14-ban :-)

"mig a 8% államkötvény esetében abból még lejön a kamatadó,"

TBSZ

""Egy bank bármennyi pénzt hajlandó folyósítani a számodra, feltéve, hogy minden kétséget kizáróan bizonyítod, hogy arra semmi szükséged és azzal már rendelkezel is"."

Így van. Tudod mire használták fel az 1%-os kamatú ECB hitelt a bankok? 5-7%-os déli államok kötvényeit vették belőlük.

"Öööö... ezt a mondatot szinte pontosan ugyanígy hallottam valamelyik filmben, "

passz...nem copypastetelte.

"Viszont, komolyra fordítva a szót: szerinted kik azok Magyarországon, vagy a világban, akiről ezt a gondolatot írtad?"

A stocklandyardosok :-)