Regisztráció Elfelejtett jelszó

plagiferi

Spade

Miután ez a topic szakosodott plágium ügyekre :)

"A Balaton-felvidék szőlészete és borászata" című szakdolgozat készítéséhez Gyurcsány Ferenc felhasználta a volt sógora ugyanilyen című, négy évvel korábbi szakdolgozatát – adta hírül a Hír Tv péntek esti a Célpont című adásában. A műsor szerint Gyurcsány akkori sógora, Rozs Szabolcs 1980-ban készített és nyújtott be szakdolgozatot a pécsi földrajz-szakon (Gyurcsány szintén Pécsen végzett 1984-ben).

A Hír Tv beszámolója szerint a volt miniszterelnök az első nyilatkozatában azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy valaki hasonló tárgyban írt diplomamunkát. Később úgy pontosított, hogy használta a másik dolgozatot a sajátja elkészítésekor. Rozs Szabolcs azt mondta: nem tudott arról, hogy húgának férje is szőlészeti tárgyú diplomamunkát nyújtott be, és hogy tőle nem kérte el szakdolgozatát sem Gyurcsány, sem annak volt felesége, Rozs Beatrix.

„Ha a Szabolcs annak idején arról írt dolgozatot, és mi ismertük egymást, akkor egészen valószínű, hogy láttam és olvashattam, és ha olvastam, akkor bolond lettem volna, hogy egyáltalán nem használom, persze” – mondta Gyurcsány a Hír Tv-nek."/ Index

.

Gyurci nem f@szolt beadta a sógora dogáját, legagalább fordíttatott volna mint plagibá vagy ollózott volna több helyről, de valszeg a copy pastet meg az ollót nem ismerte, szal a haladó magyar baloldal vezéralakjának erre sem volt ideje meg kedve se. Plagiferi mikor mond le a képviselői mandátumáról ? Lehet találgatni :)