Re: nincs cím
matgab Előzmény: #503673És a szabályok szerint nem azért van ott X darab FIFA, UEFA ellenőr, hogy ne történhessen meg olyan, hogy valaki olyan játékost küldjenek be a pályára, aki nem játszhat?
Lehet, hogy ez a szabály, csak az egész a futball alapkoncepciójával ellentétes, mert a legfőbb szabály az, hogy a pályán elért eredmény számít. A pályán elért eredmény csak akkor nem számít, ha azt az egyik csapat szabályt szegve érte el.
Jelen esetben meg pont a főszabály nem érvényesült és ezt nem tartom fair-nek, mert egy harmadik -kívülálló - csapatot szívattak meg vele. Ha nem a magyarokat szívatták volna meg, akkor sem tartanám fair-nek, legfeljebb nyilván engem nem érdekelne az eset annyira.
Nyilván ha 2 csapat között dőlne el a küzdelem , mondjuk kieséses rendszerben, akkor a 3-0-ás különbség abszolút fair...
Meg fogsz lepődni, de pl. amikor a Debrecen bejutott a BL-be és becserélte azt a játékosát igaz csak 1 percre, akit nem lehetett volna, akkor teljesen fair-nek tartottam volna az UEFA-t, ha 3-0-ás bolgár győzelmet ítélt volna. De nem ezt tette, hanem azt mondta, hogy a főszabály a pályán elért eredmény, így a Debrecen jutott be.
Ja és akkor még nem is beszéltünk arról az unfair eseményről, hogy az egészet az UEFA akkor döntötte el, amikor már minden csapat lejátszotta a mérkőzéseit! Mert ugye teljesen más lehetett volna a helyzet, ha a belga- orosz meccs után az UEFA azonnal jelzi, hogy óvás történt (ugye a belgáknak azt hiszem 24 vagy legkésőbb 48 órán belül jeleznie kell az óvást) és akkor a ruszkik ellen a magyaroknak lett volna esélyük esetleg javítani, vagy más taktikával kiállni.
Szóval az UEFA egyik szabálya szerint járt el a másik -eddig főszabálynak tekintett előírás figyelmen kívül hagyásával- és ezzel egy harmadik ártatlan csapatot büntetett valójában, és azt is csak utólag teljesen unfair módon.
Nos ez az én nézőpontom. Persze adott elemeket kiragadva nyilván meg lehet magyarázni azt, hogy a szabály az szabály és jogos volt így eljárni, nem nézve azt, hogy mi az ami jogos, de nem igazságos. Nos ezért IS mondtam, hogy gondolat meneted tökéletesen beleillik az általadad képviselt kozmopolita-neoliberál-bolsevik gondolkodásmód rendszerébe.
A lényeg az, hogy magyarnak vallva magadat, mindig kereshesd azt a magyarázatot, jogi értelmezési lehetőséget, féligazságokat amivel meg lehet magyarázni, hogy miért jó az, ha kitolnak a magyar nemzettel és miért igaz az, hogy a magyar az egy alsóbbrendű minden téren jogosan földbe döngölendő nemzet.