Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #503246

lassan arra gondolok én is, hogy itt 2 eset lehetséges:

1: totális anarchia van a cégnél és óriási hazudozások. Az eredményeket megpróbálják a lehető legjobbra montírozni, ezért rúgták ki a BDO-t aki akadékoskodhatott és utána sebtiben átvette őket a DT. Az első jelentés a Q4 volt, ami gyakorlatilag teljesen fals számokat tartalmazott.

Aztán a DT-vel kitalálták, hogy mennyi legyen a még elviselhető és valamilyen módon az IFRS-szel összeegyeztethető eredmény, amit utána 2-3 hete megjelenttettek. Majd a DT-nél volt egy partner, aki nem volt hajlandó aláírni még az előző beszámolót sem, mert rájöttek, hogy még az is szöges ellentétben áll más IFRS rendelkezésekkel.

Azért furcsa ez a helyzet, mert ekkora cégek auditja általában úgy történik, hogy már év közben átvizsgálják töviről hegyire és jan-feb folyamán már csak az utolsó 3 hónap változásait tekintik át.

Ennek a cégnek az auditja kb. 1 max 1,5 hónap, ha van beszámoló, amit át lehet vizsgálni. Ha még most sincs kész az audit, akkor ott nagyon komoly problémák vannak nemcsak könyvelésileg, hanem vezetői információs rendszer szinten, hiszen ez azt jelenti, hogy 4 hónappal az utolsó esemény bekövetkezése után sincs a vállalat vezetésének megbízható információja a cég valós teljesítményéről, helyzetéről!

Kvázi olyan, mintha valaki egy konzisztens rendszerben elkezd hazudozni, annak nehéz dolga lesz, hogy a hazugságot konzisztens módon végig is vigye a rendszeren anélkül, hogy az a rendszeben ne okozzon inkonzisztenciát!

Ez alapján valami óriási baj van, amit a mai napig nem hajlandóak 100%-osan beismerni, de a menedzsment a mostani üzenetek alapján elkezdett felkészülni arra, hogy elhagyja a süllyedő hajót...

2. Lehetőség -ami a mi szempontunkból egyáltalán nem jobb, mint az első- , hogy a cég vezetése most már tudatosan lökné lefelé az árfolyamot- az esetleges finanszírozás hamaros megérkezésének tudatában- hogy minél több papírt tudjanak minél olcsóbban felvásárolni a kisbefektetőktől a rally előtt, hogy így nyerjék vissza hatalmas veszteségeiket.

Hogy ez miért lenne rossz nekünk? Mert ez azt jelentené, hogy a cég egyértelműen Humet kategóriába kerülne, a tulajdonosok és a bennfentesek egyértelműen a kisbefektetői tulajdonosi kör pénzének ellopására törekszik!

Amúgy én az első verziót tartom jóval valószínűbbnek.