Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #503130

Ricsi, amit leírtál szép és jó. Egy probléma van vele, mondjuk konkrétan az Estar-nal a következőképpen nézett volna ki az eredményed:

Vettél volna 200 db Estar-t 10.000-ért 2 misiből.

9k-nál eladod a felét és örülsz.

6k-nál eladod a másik felét is és kicsit bosszankodsz.

Én úgy emlékszem -bár adatokból vissza lehetne nézni, hogy innen felmentünk 7k-ig (más kérdés, hogy mit csinálsz, ha épp nem ment fel a részvény, akkor realizáltad a bukót és kezdhetsz egy új stratégiát, ami ugyanúgy mehet fel is le is). Ott visszaveszed a 200 db részvényed és ahogy írtad maradt 100k cash.

Ezek után az árfolyam ismét megfordult és esett le 3800-ig... Gondolom 6k körül megint eladtad volna a felét és a maradékot kiszórod 4k-n...

Maradt 400+600+100e ft-od.

Majd 3,8-ról amikor pattant 5k-ig (azért ezek elég szignifikáns pattanások) akkor ismét visszavehetted volna a 200 részvényedet 1 milláért és maradt volna még 100k cash.

Ezek után mint a pics@ esett be 3200-ig... Ha szerencés vagy -mondjuk indexek esetében kisebb a gap tehát maradjunk ennél- akkor megint eladod valahol 4,5k -nál a felét és valahol pont 3200 körül az újabb 100 darabot ha az arányokat (10-9-6) tartjuk.

Most ott tartasz, hogy maradt 320+450+100 cash-ed, azaz 870.

Igen ám, de onnan pattantunk 3,8-ig ahol ismét visszaveszed és mire 2500-ig ért az árfolyam addigra te már alig 5-600e ft-tal rendelkezel.

Én nem látom itt a szignifikáns különbséget eredmény tekintetében a buy and hold stratégiával szemben! Viszont a nyerőt nem tudom mikor hol realizálod, de ha jól emlékszem ott is kiszállsz legalább a pakk felével miután elérted a 20% nyerőt, de nem tudom hol szállnál vissza, így viszont még akkor sem nyernéd vissza a pénzed, ha a részvény ára visszamegy.

Szóval ez a stratégia csak más eszközöket figyelembe véve (fundamentumok, vagy esetleg technikai elemzések) azokkal együttesen működhet eredményesen. Vagy úgy is lehet mondani, hogy ha jók a fundamentális vagy technikai meglátásaid, akkor ezzel a módszerrel vagy enélkül is jó eredményt tudsz felmutatni!

Kb. a casino-s szerencsejátékoknál alkalmazható D'alambert módszert juttatja eszembe egy kicsit ez a módszer, amikor duplázás helyett egy kicsit ellaposítod a görbét- azaz jelentősen csökkented a kockázatod (a duplázgatáshoz képest) de a nyerőd is várhatóan kevesebb az adott játék alatt...

Amikor én elkezdtem a D'alambert-tel játszani , akkor eleinte (ez mondjuk több, mint egy fél évet jelent, amikor napi rendszerességgel jártunk a "szentélybe") annyit nyertem és olyan magától értetődő természetességgel, hogy már azon gondolkodtam, hogy felmondok és ebből fogok megélni... Aztán jött egy fordulat, és azóta visszabuktam a többszörösét...